Sunday, August 2, 2020

My Thought For Today- Saat Aku Menjadi Balu

Anda.. teman atau ahli keluarga anda ada yang bergelar seorang BALU.. ?" Dan mengalami depresi? Adza Irdawati ada pesanan untuk anda.. Are you a widow .. and feels so depressed? Adza Irdawati has an important message for you. Share and tag your friend who know it might be an eye opener to them insyaallah..

#balu #alkisah #depression


Rancangan INSAN TERPILIH

Mari sama sama menonton episod pertama "INSAN TERPILIH" sebuah perkongsian oleh seorang Ibu tunggal menjalani kehidupannya setelah kehilangan suami tercinta.. Bagaimana dia mengharungi dan bangun dengan dugaan yang dihadapi? Semoga perkongsian ini dapat memberi semangat kepada mereka yang senasib dengannya ..



My Thought For Today - Kisah Balu Dan Kasihan

Kisah Balu Dan Kasihan


KISAH BALU - Video khas buat para balu kematian suami atau isteri

Video khas buat para balu kematian suami atau isteri



My Thought For Today - Perlu ke support group utk para balu?

 Perlu ke support group utk para balu?



My Thoughts for today - BALU dan BERHIAS

Adakah salah untuk para BALU BERHIAS?



My Thoughts For Today - Patutkah Balu rasa bersalah To “TAKE A BREAK” k...

Jadi balu ni.. semuaaa pun kita yg kena tanggung, kita hadap, kita yg kena settle kan.. Kadang kadang it’s become sooooo overwhelming.. persoalannya sekarang.. Patutkah balu rasa bersalah To “TAKE A BREAK” ketika dalam masalah? DISCLAIMER
Apa jua topik yang saya ketengahkan mengenai kehidupan seorang saya sebagai seorang balu SEMUANYA adalah dari pendapat saya sendiri , from my point of view dan TIDAK mewakili mana mana para balu lain dilluar sana sama ada yg masih hidup ataupun telaha tiada.

My Thoughts For Today - Saya Balu, Ada Soalan?

Ada apa apa tak nak tanya.. just ask away.. insyaallah saya akan cuba jawab.. jika anda seorang balu dan mahu kongsikan cerita, pengalaman, syair atau apa saja boleh emailkan perkongsian anda @ mrs_martias@yahoo.com yaaaa ..



My Thoughts For Today - Dia Danina

Ànak saya Danina dikeluarkan ke hospital siang tadi.. keadaannnya agak stabil malam ni.. Dia Di warded Di Hospital Ampang . saya ucapkan berbanyak t kasih pd semua yg doakan ànak saya.. my daughter Adza Danina Kirana Martias Di hantar dari Hospital Columbia ke Hospital Ampang atas reason yg sama seperti papanya Martias Di hantar dari hospital Tawakal ke Hospital Ampang 6 tahun lalu.. ini sebab PAKAR DARAH ada di sini.. 2 kali saya teman kedua dua nyawa saya naik ambulans ke destinasi yg sama..



Nina masih berada di zon Kuning sejak dari dibawa ke sini tadi.. mohon doakan utk ànak saya.. sebab saya.. I just...





My Thoughts For Today - Airmata Yang Tak Dirindukan

I decide to share my most hardest post ever in my life.. my true thoughts, my true self.. post paling paling berattttt pernah saya kongsi dengan anda .. ini kerana saya rasa each one of u yg sudi Doakan ànak saya Danina dan juga utk saya telah berikan kami the strength that we really needed.. and for that , I’m forever thankful.. hanya Allah swt dpt membalasnya...Terima kasih sahabat



Review 7 Hari Mencintai Ku 2 dalam Wad Hospital Pulak Dah - My Thoughts ...

Review 7 Hari Mencintai Ku 2 dalam Wad Hospital Pulak Dah - My Thoughts For Today



MY THOUGHTS FOR TODAY - Keep Calm And Cancel Everything



Mac lps kena cancelled my family trips dgn ànak anak utk ke Jakarta and Jogja sebabkan COV19 Esok I cancelled my solo vacation ke Penang .. Ànak masih warded di hospital .. insyaallah.. holiday bila2 pon bolehhh.. ànak tu my nyawa.. my top priority kan kan

So I need to stay calm and cancelled everything




TIPS KETIKA MELAWAT PESAKIT DI HOSPITAL KETIKA PKP / PKPP - My Thought F...

TIPS KETIKA MELAWAT PESAKIT DI HOSPITAL KETIKA PKP / PKPP -
My Thought For Today


SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADZA

Dah kenapa pandai pandai tukor SELAMAT HARI RAYA ADIL kepada ADZA??

Sabar dulu tenang dulu.. Ini penjelasannya




Kenapa Foba Bila Dengar Takbir Raya

Kenapa Foba Bila Dengar Takbir Raya .. haaa Jangan judge dulu.. jom dengar penjelasan kenapa , sebab apa , rasa trauma tiap kali terdengar alunan Azan berkumandang


Thursday, July 2, 2020

MY THOUGHTS FOR TODAY - KISAH BALU KEMBALI

Satu ketika dulu saya mula berkongsi ttg kehidupan saya sebagai Balu.. Banyak postingan saya tulis begitu juga dengan video.. Alhamdulillah terkejut dengan riaksi semua terutama teman balu senasib dgn saya.. saya tak percaya bila mula dpt undangan utk memberi motivasi kepada beberapa persatuan terutama utk ibu tunggal.. dan yg paling kemuncak bila saya dijemput ke sebuah event hebat dan berucap di harapan 2 org menteri.. 

Sejak tu saya full on berkongsi kisah saya sehingga lah satu hari saya bertemu dengan seorang teman balu yg sangat malang nasibnya. Saya kerumah beliau dan melawat ànak ànak beliau dan salah seorangnya adalah kanak2 Oku.. mendengar dan melihat penderitaan balu tu buatkan saya “jatuh sakit”.. tak tau nak explain tapi saya seakan back to square one.. Teringat setiap detik saat menjadi balu.. dan akhirnya saya ambik keputusan utk berhenti berkongsi kisah saya sehingga saya btl btl bersedia..

Dan Alhamdulillah hari ni saya btl btl dah bersedia .. setelah mendapat beberapa msg dan komen dr mereka mereka ini.. mengingatkan kembali tujuan utama saya utk berkongsi kisah saya sebagai balu.. iaitu memberi semangat pada mereka yg senasib dgn saya.. Dan rasanya masih kurang genre dan topic seperti Ini dikongsikan .. 

Saya mohon doakan saya ya.. help me to help them.. pls subcribe to my channel ya @ https://www.youtube.com/user/adzairda .. t kasihhh semuaaaaa..

pls do COMMENT | TAG | SHARE pd teman teman balu anda jika ada ya.. semoga Allah swt merahmati anda sekeluarga aamin insyaallah


THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK