Thursday, July 2, 2020

MY THOUGHTS FOR TODAY - KISAH BALU KEMBALI

Satu ketika dulu saya mula berkongsi ttg kehidupan saya sebagai Balu.. Banyak postingan saya tulis begitu juga dengan video.. Alhamdulillah terkejut dengan riaksi semua terutama teman balu senasib dgn saya.. saya tak percaya bila mula dpt undangan utk memberi motivasi kepada beberapa persatuan terutama utk ibu tunggal.. dan yg paling kemuncak bila saya dijemput ke sebuah event hebat dan berucap di harapan 2 org menteri.. 

Sejak tu saya full on berkongsi kisah saya sehingga lah satu hari saya bertemu dengan seorang teman balu yg sangat malang nasibnya. Saya kerumah beliau dan melawat ├ának ├ának beliau dan salah seorangnya adalah kanak2 Oku.. mendengar dan melihat penderitaan balu tu buatkan saya “jatuh sakit”.. tak tau nak explain tapi saya seakan back to square one.. Teringat setiap detik saat menjadi balu.. dan akhirnya saya ambik keputusan utk berhenti berkongsi kisah saya sehingga saya btl btl bersedia..

Dan Alhamdulillah hari ni saya btl btl dah bersedia .. setelah mendapat beberapa msg dan komen dr mereka mereka ini.. mengingatkan kembali tujuan utama saya utk berkongsi kisah saya sebagai balu.. iaitu memberi semangat pada mereka yg senasib dgn saya.. Dan rasanya masih kurang genre dan topic seperti Ini dikongsikan .. 

Saya mohon doakan saya ya.. help me to help them.. pls subcribe to my channel ya @ https://www.youtube.com/user/adzairda .. t kasihhh semuaaaaa..

pls do COMMENT | TAG | SHARE pd teman teman balu anda jika ada ya.. semoga Allah swt merahmati anda sekeluarga aamin insyaallah


THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK