Showing posts with label Blog Has Been Removed. Show all posts
Showing posts with label Blog Has Been Removed. Show all posts

Tuesday, April 19, 2011

Blog Bicara Mak Dara Has Been Removed!!

Blog Bicara Mak Dara Has Been Removed!! ini kisah betul.. bukan dugaan.. bukan cobaaann... Citer dia macam ni, pepagi semalam macam biasa, setelah setel semua yang patut, Mak Dara akan buka blog Mak Dara then kalau rajinnn terlebih baru buka facebook untuk ping entry entry terbaru.. Tetiba bila dok sakan blogwalking blog ini terlogout dengan sendirinya dan bila nak login blog balik tak boleh.. pastu keluar benda alah ni...

Blog has been removd
"Sorry, The blog at bicaramakdara.blogspot.com has been removed. This address is not available for new blogs"

Macam nak menjerittttt nak nangesssssssssssss dibuatnya.. Maunya tak.. Blog yang ku tatang bak menatang baby oil yang penuh tup tup kena removed..... Apa kes.. Rasanya Mak Dara takdelah meletakkan apa apa entry, post , cerita atau gambar gambor yang melampaui batas.
Apa lagi terus le Mak Dara meluahkan perasaang frust dan keciwaaa Mak Dara di FB..


Memang tak dapat digambarkan perasaan Mak Dara saat tu.. Rasa sia sia saja usaha keras Mak Dara selama 3 bulan dengan blog ni kalau kena removed macam tu saja tanpa sebab musabab yang Mak Dara sendiri tak baper paham... Last last teman teman FB Mak Dara si Syai dan Sue datang membantu..


Memang prihatin betul diorang ni.. Bila fikir fikir balik betul kata teman mak dara tu.. Mungkin Mak Dara banyak sangat blogwalking dan meninggalkan backlink ke blog Mak Dara maka sistem ini menganggap mak Dara menghantar SPAM... Waduhhhh serik nak blogwalking lagi..

Tengkiu la banyak banyak pada diorang... Setelah try setiap persatu apa yang dicadangkan oleh mereka.. Syukurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr alahamdullilahhhhhhhhhhh akhirnya Mak Dara dapat recover balik blog Mak Dara ni..

Lepas tu teman Mak Dara disyorkan oleh teman Mak Dara supaya Mak Dara beli domain untuk lebih securekan blog Mak Dara ni .. Mak Dara pun kurang arif tentang hal ni tapi Mak Dara terus je setuju tak mahu kehilangan sekali lagi blog kesayanganku ini. Mak Dara terus call adik angkat Mak Dara dan suruh belikan esok jugak..

Insyaallah Mak Dara akan terus bersiaran lagi lepas ni namun dalam lebih berhati hati.. insyaallah...

THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK