Showing posts with label Filem KL GANGSTER 2 bocor di internet. Show all posts
Showing posts with label Filem KL GANGSTER 2 bocor di internet. Show all posts

Monday, September 9, 2013

MELAMPAU ! Restoran Pasang Filem KL Gangster 2 di Big Screen Secara Haram

Ini memang sudah lebeyyyyyyy... Bukan hanya cerita Filem KL GANGSTER telah dicetak rompak secara berleluasa.. Malahan terbaru mak dara mendapat tahu dari adik Mak Dara bahawa terdapat sebuah restoran di Wangsa Maju yang telah beraninya memasang filem KL GANGSTER 2 di big screen kedainya secara haram. Ini pastinya strategi pemilik restoran tu nak tarik perhatian pelanggan untuk duduk makan makan dan minum minum di kedainya itu..  


Amboi amboi kau ingat kedai kau tu panggung wayang sampai nak tayang filem orang di big screen kedai kau tu...Memang melampau!!!! 


Uishh mak dara pulak yang terlebih marah kan.. Tapi cuba bayangkan kalau kita berada di tempat Dato Yusof Haslam, anaknya Syamsul dan para pelakon pelakon filem itu.. Pasti kita akan marahhhh kan kalau hasil kerja penat lelah kita dirompak begitu sekali. Benar benar bersimpati kepada mereka.

Hmmm... Yang sayangnya adik Mak Dara yang membawa tunangnya makan di restoran tu tak pulak tangkap gambor big screen tu masa diorang tengah tayangkan filem KLG2 secara haram tu!! Aiseymen ni lah kalau takde naluri jadi blogger nih huhu.. Namun tak mengapa somi mak dara telah pun membuat aduan dan laporan kepada pihak FINAS dan diharap pihak finas dan beberapa pihak yang berkaitan akan menjalankan operasi besar besaran bagi mencegah kegiatan tidak bermoral ini. 

Jadi di sini Mak Dara ingin menyeru pada sesiapa juga yang melihat ada yang menayangkan filem KL GANGSTER 2 ini di mana mana tempat awam/public sila buat aduan kepada pihak finas di link ini ya http://www.finas.gov.my/eFeedback/ . Marilah kita sama sama membantu industri seni negara kita.

hantarkan laporan/aduan anda di borang ini  


Apa apapun , apa kata kita SAY NO TO CETAK ROMPAK dan berikan full support kepada SKOP PRODUCTION dan ramai ramai menonton KL GANGSTER 2 ini di pawagam pada 3hb Oktober depan ini ya..



Thursday, August 29, 2013

Filem KL GANGSTER 2 Kena Sailang !

KECOH.. MEMANG KECOH dunia seni tanah air bila tersebarnya FILEM GANGSTER 2 di beberapa laman WEB. Rasanya kini dah ramai tahu akan kes kebocoran filem ini kan.. Masyaallah.. Baru aje semalam Mak Dara bertemu dengan penulis skrip bagi filem KL GANGSTER ini dan tak sangka benar dengan apa yang terjadi ini!! Ini betul betul kerja gangster ni...

Filem ini dijangka akan menemui penonton di layar perak pada 3hb Oktober depan. Namun ada orang yang tidak bertanggungjawab telah membocorkan hasil kerja ini di internet. Siapakah yang tidak bertanggungjawab yang membocorkan filem ini di internet? Tidak tahukah mereka bertapa perit jerih penerbit, para pelakon dan krew untuk menjayakan filem ini. Ada teman yang menyatakan bahawa pengarah filem KL GANGSTER ini iaitu Syamsul Yusof ada mengeluarkan statement mengenai kes ini dan begitu juga dengan fanpage KL GANGSTER 2 sendiri

statement dari fanpage KL GANGSTER 2 

Rata rata semua penggiat seni berasa simpati dengan apa yang menimpa SKOP PRODUCTION ini.. Namun masih ada juga segelintir yang tidak... Hmm seperti adik yang komen di bawah tu.. Boleh la cakap macam macam.. Tak pandai jaga filem sendiri lah.. apalah.. Cuba kalau kena pada batang hidung sendiri.. baru tahu macam mana . Hmmm Mak Dara tak nak komen la pasal adik tu atau sesiapa pun.. Itu pendapat mereka masing masing.

Apa apapun my heart goes to semua yang terlibat dengan filem KL GANGSTER 2 ini. Bertabahlah wahai teman.. Semoga mereka yang bertanggungjawab di atas perkara ini menerima balasannya nanti.. Pada teman teman yang ada link untuk menonton full movie KL GANGSTER 2 ni mak dara seru supaya anda jangan menontonnya..  Apa kata kita berikan full support kepada SKOP PRODUCTION dan ramai ramai menonton KL GANGSTER 2 ini di pawagam pada 3hb Oktober depan ini ya..




THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK