Showing posts with label Tea Tree Face Wash. Show all posts
Showing posts with label Tea Tree Face Wash. Show all posts

Wednesday, April 16, 2014

Thursday Plantation

Kalau dah namanya wanita.. Sudah pastilah semua mengidamkan kulit yang cantik yang sihat yang berseri ye tak? Tapi sekarang ni banyak di surat khabar tentang beberapa produk kecantikkan yang telah diharamkan penggunaannya ini kerana mempunyai bahan bahan kimia yang membahayakan kesihatan.. Ishh bahan bahan kimia ni tak selalunya bagus untuk  kita.. Jadi apa kata kita beralih dan menggunakan bahan dari sumber organik seperti Teh contohnya.. Haaa Mak Dara baru saja dikenalkan oleh teman Mak dara Cynth Suet Mun sebuah produk yang berasaskan dari teh iaitu THURSDAY PLANTATION


Haaa tu diaaaaa produk produk THURSDAY PLANTATION... Apakah barang yang mak dara dok tayang tu hehe.. Ok meh Mak Dara perkenalkan satu persatu..

Tea Tree Oil 
Tea Tree Oil sesuai untuk kegunaan:
-luka-luka yang kronik dan juga luka kecil yang boleh membawa kepada jangkitan
-jerawat di wajah mahupun jerawat yang biasa ada kat belakang badan.
-Gigitan serangga
Cara Menggunakan Tea Tree Oil
Campurkan dengan sedikit air dan disapukan terus ke tempat yang sepatutnya.

Tea Tree Face Wash 
Tea Tree Face Wash 
-Mengandungi bahan-bahan semulajadi yang diperolehi 
-Mengandungi 100% tulen Minyak Tea Tree 
-Mengandungi Chamomile untuk menenangkan kulit. 
-Sabun bebas untuk mengelakkan pengeringan yang berlebihan kulit 
-pH yang seimbang untuk mengurangkan tekanan pada kulit 
-Baru mudah, ekonomi pek pam buih 

Cara Menggunakan Tea Tree Face Wash 

Muka basah dan urut perlahan-lahan ke dalam kulit, elakkan terkena bahagian mata. Bilas dan keringkan. Boleh digunakan setiap hari.

Tea Tree Daily Face Cleanser
Tea Tree Daily Face Cleanser adalah pencuci untuk kegunaan harian dengan tindakan antiseptik dan anti-bakteria untuk menghapuskan minyak berlebihan. produk ini amat sesuai untuk mereka yang mempunyai kulit berminyak. Mengandungi Chamomile Flower untuk menenangkan radang, kulit gatal dan membantu mengawal pembiakan bakteria.

TEA TREE & WITH HAZEL TONER
Tea Tree & With Hazel Toner
-Mengandungi Tea Tree Oil, antibakteria semula jadi yang menghilangkan minyak berlebihan dan bakteria daripada kulit 
-Mengandungi Witch Hazel, astringen semula jadi yang mengetatkan liang dan memperbaiki penampilan kulit 
-Dibuat dengan menenangkan Aloe Vera dan menenangkan Lavender 
-Sesuai untuk semua jenis kulit

Cara Menggunakan Tea Tree & With Hazel Toner
Letakkan sejumlah yang kecil ke pad kapas dan perlahan-lahan mengelap seluruh muka selepas pembersihan. Boleh digunakan setiap hari sebagai sebahagian daripada rejim penjagaan kulit yang sihat. Untuk kegunaan luaran sahaja.
Jutaan terima kasih kepada teman Mak dara Cynth Suet Mun kerana telah memperkenalkan produk hebat ni pada Mak Dara.. You are awesome sis.. Thank you sooo much.. Haaaaa amacam? Pada yang tengah mencari produk untuk kecantikan kulit tak perlulah pening pening lagi.. Boleh je terus memilik produk THURSDAY PLANTATION ni untuk kegunaan harian anda. Bagaimana untuk memiliki produk produk dari THURSDAY PLANTATION? Anda boleh dapatkan di Guardian, Watson, Caring, Vitacare. Aeon Wellness, ataupun di farmasi-farmasi berdekatan anda. Jom dapatkan hari ini..

untuk keterangan lanjut terus ke 
FB Fan Page Thursday Plantation Malaysia


THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK