Showing posts with label adza irdawati. Show all posts
Showing posts with label adza irdawati. Show all posts

Sunday, February 3, 2013

ALONG GEDEBE

Assalam duhai teman.. Pada tika dan saat ini sebuah drama hasil skrip oleh Mak Dara yang bertajuk ALONG GEDEBE sedang disiarkan di ASTRO WARNA sekarang :)..


Drama ini adalah skrip yang ke 59 daripada 66 buah skrip yang telah Mak Dara hasilkan.. Drama ini dilakonkan oleh Zed Zaidi, Harun Salim Bachik, Yus Rajalawak, Mandy Chong dan ramai lagi. 


Tuesday, January 3, 2012

Dari Karya Mak Dara - FILE 578

Skrip pertama yang mak dara tulis dan yang telah memulakan karier Mak Dara sebagai penulis skrip adalah sebuah drama yang berjudul FAIL 578 pada tahun 1996 dulu. Mak dah lupa siapakah yang telah berlakon dalam drama ni.. Tapi yang Mak Dara ingat ialah mak dara mengambil cerita ini dari pengalaman Mak Dara bekerja di pejabat dulu dimana pada waktu pulang kerja mak telah ke toilet tanpa diketahui oleh rakan rakan mak mereka pulang dan telah mengunci pintu pejabat dan pulang hahaha.. Memang kelakar.. Tapi tak kelakar uga bila terkunci dalam pejabat selama lebih 3 jam sementara mereka ada orang datang membuka kunci itu.. Ok lah sinopsis penuh cerita ni seperti dibawah ye...



SKRIP Pertama - 1996

Tajuk Drama: Fail 578
Skrip Oleh: Adza Irdawati Adenan

SINOPSIS DRAMA FAIL 578

FAIL 578 menceritakan tentang Maliq seorang pekerja yang bekerja di sebuah syarikat swasta yang agak malas namun amat bijak dalam IT. Dia juga amat bijak memecahkan semua kod kod di mana mana komputer sahaja. Walaupun Maliq seorang yang malas namun dia pandai membodek Bossnya. Itu yang membuatkannya amat disenangi oleh majikannya itu. Ini membuatkan semua rakan sekerja Maliq membencinya.

Pada suatu hari Maliq tertidur di satu sudut didalam pejabatnya dan tidak menyedari bahawa telah tiba tamat waktu kerja. Rakan rakan sekerjanya mengambil keputusan untuk mengenakan Maliq. Mereka semua keluar dari pejabat dan terus mengunci Maliq di dalam pejabat itu dan pulang.

Maliq sedar dari tidur dan terkejut mengetahui bahawa dia telah terkunci di dalam pejabat dan tidak dapat keluar. Maliq mencuba pelbagai cara namun dia tetap gagal untuk keluar dari pejabat itu.

Maliq terpaksa menerima hakikat bahawa dia kini terpaksa bermalam di pejabatnya.

Oleh kerana terlalu bosan, Maliq bermain game di komputernya namun kerana terlalu bosan Maliq mengambil keputusan untuk meng"hack" semua komputer teman teman sekerjanya. Maliq gembira kerana berjaya menyelongkar beberapa fail yang mempunyai rahsia peribadi rakan rakannya itu. Akhirnya maliq mengambil keputusan untuk meng"hack" komputer bossnya. Maliq terkejut apabila dia dapat membuka semua fail di dalam komputer majikannya itu namun gagal menyahkodkan satu fail iaitu "FAIL 578" , Ini membuatkan maliq merasa curiga dan mencuba pelbagai cara untuk menembusi fail itu dan akhirnya dia berjaya. Maliq terkejut apabila mendapati fail itu memiliki semua bahan bahan bukti penyelewengan majikannya. Belum sempat maliq meneliti fail itu tiba2 pegawai sekuriti yang datang membuat rondaan tiba dan meminta supaya Maliq keluar dari pejabat itu.

Mulai dari hari itu Maliq yang pemalas bertukar menjadi sangat rajin. dia yang pertama tiba di pejabat dan yang terakhir untuk keluar dari pejabat itu .

Akhirnya Maliq berjaya menumpaskan semua penyelewengan majikannya sehingga menyebabkan majikannya dibuang kerja. kini Maliq telah dinaikkan pangkat yang tinggi dan semuanya berjalan dengan baik sehinggalah satu hari dia terkunci lagi dipejabatnya..

Oleh kerana bosan menunggu pintu pejabat dibuka semula. Dia dengan sifat nakalnya mengelongkar semua fail fail milik teman teman sekerjanya dan juga fail bosnya dan terjumpa sebuah fail 578 milik bosnya .Dia akhirnya berjaya merungkai semua kes penyelewengan yang dilakukan oleh bosnya dan semua bukti itu berada dalam FAIL 578..


Wednesday, July 6, 2011

WORDLESS WEDNESDAY # 6


Wordless Wednesday: On Wednesdays all over the internet, bloggers post a photograph 
with no words to explain it on their blog. Hence the ‘wordless’ title. The idea is that 
the photo itself says so much that it
doesn’t need any description.

Tuesday, July 5, 2011

PINTU TAUBAT

Semalam Ibu Mak Dara ada beritahu yang drama yang Mak Dara tulis tengah diulang tayang di Astro Oasis. Drama yang dimaksudkan oleh Ibu Mak Dara tu ialah PINTU TAUBAT. Drama ni merupakan skrip ke 45 yang telah Mak Dara tulis. Skrip drama ini Mak Dara tulis bersama suami Mak Dara, Martias Ali.


Drama ni dah ditayangkan di Astro Oasis pada oktober 2010 tak sangka akan diulang tayang lagi pada tahun ni. Syukur alhamdullilah.. Drama ini adalah terbitan Jurey Rosli dari World Evolution Brain Sdn Bhd. Dan lagu tema drama ini dinyanyikan oleh Oja.

Drama bersiri PINTU TAUBAT ini adalah rantaian cerita-cerita tantang kisah kisah manusia yang insaf dan mencari pengampunan daripada Allah SWT atas keterlanjuran dosa yang dilakukan. Penampilan khas Ustaz Ismail Kamus untuk menterjemah ayat-ayat Al-Quran sebagai pedoman.

TAJUK TAJUK EPISOD dalam PINTU TAUBAT
EPISOD 1 : TANGGANG
EPISOD 2 : NOMBOR TERAKHIR
EPISOD 3 : RASUAH
EPISOD 4 : ANAK
EPISOD 5 : AIR NERAKA
EPISOD 6 : CURANG
EPISOD 7 : DUSTA
EPISOD 8: RAGUTAN MAUT
EPISOD 9: INSAF ZARINA
EPISOD 10 : SAMUN
EPISOD 11 : TEKSI
EPISOD 12 : PELANGGAN

EPISOD 13 : MALAIKAT MAUT
Salah satu scene dalam drama PNTU TAUBAT
Rem antara pelakon yang menjayakan drama PINTU TAUBAT

Pada yang sudi nak menonton drama ni bolehlah menonton di channel ASTRO OASIS pada pukul 2:30 petang nanti ye =)

Sunday, July 3, 2011

Mak Dara VS Transformer


Mak Dara, family & Bumblebee 2010

Kejap aje masa berlalu.. Rasa macam tahun lepas aje mak dan family pergi menonton filem Transformer ni tup tup dah ada sequel atau sambungannya.. Tak boleh jadi ni.. Mak kena gi berjuang untuk membeli tiket walaupun barisan untuk membeli tiket di TGV Wangsa Walk ni panjanggggggggnya ya amatttt ... kalau  sold out arini esok gi berjuang lai kekekeke....

Thursday, April 28, 2011

FOLLOWER KE 1000!!!!

Syukur alhamdullilah.. Blog BICARA MAK DARA bersiaran selama 3 bulan 16 hari. Bertambah bersyukur apabila beberapa hari yang lalu blog Mak Dara ni menerima AJK MESYUARAT TINGKAP MAK DARA yang ke 1000!!



Mak Dara ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada Atiqah Sayuti kerana sudi follower Mak Dara yang ke 1000!! Jom ramai ramai kita terjah ke blog adik kiut ni dan klik di link http://blogger-atyqa.blogspot.com/ atau klik di bawah..



Dan tidak dilupakan kepada semua Ahli AJK MESYUARAT TINGKAP MAK DARA kesemuanya. Setiap seorang dari anda adalah amat amat bererti dan amatttt bermakna bagi Mak Dara. Mak Dara ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada setiap sorang dari anda yang tidak putus putus terus mensupport blog picisan Mak Dara ini....

Sunday, April 24, 2011

Sejuk Perut Ku Dibuatnya

Sejuk Perut Ku Dibuatnya.. Bukan sebab dek makan ais krim dua cawan kejap tadi.hehe. bukan.. Ini ala ala macam kata orang tua tua.. Sejuk perut Ibu mengandungkan anak.. Haaa macam tu le lebey kurang maksud tersurat dan tersirat Mak Dara tu. nak tau kenapa.. Cetengok..cetengok..cetengok..

Haiqal urut kaki mama

Ha itulah anak teruna Mak Dara.. Adza Danial Haiqal .. Dia tengah gigih mengurut kaki Mak Dara yang terpeleot semalam.. Sejuk perut mama ngandungkan Carl.. Syukur alhamdullilah .. Harap harap bila mama dah tuo kerepot nanti Haiqal sudi le jaga mama ye..

Friday, April 22, 2011

OPERASI GUGUR!

Mak Dara baru je selesai menonton tirai akademi fantasia kejap tadi.. Akceli minat Mak Dara nak tonton akademi musim yang terakhir ni idok le berbunga bunga seperti musim musim yang sebelumnya ni.. Tapi minggu ni Mak Dara tertarik dengan OPERASI GUGUR yang diperkenalkan oleh Akademi Fantasia.. Satu kelainan.. So tertarik le balik nak tengok benda yang baru kan.. contohnya kalau hari hari makan nasi dengan ikan kering.. sesekali nak jugak rasa pizza kan .. errr apa kena mengena ikan kering dengan operasi gugur ni? hehe layanzz aje la ye..

Tapi Mak Dara rasa tak berapa best dengan apa yang Mak Dara tengok tadi.. Kesemua pelajar AF seakan menyampah dengan 4 calon pelajar yang bakal menggantikan tempat mereka tu.. Yelah memang Mak Dara faham.. Dok elok elok tetiba ada orang nak caras peluang kita untuk berjaya sure bengang punyakan.. Tapi cubalah fikir balik ini semua adalah yang dirancang oleh Astro. So bagi Mak Dara 4 calon peserta tu tak bersalah dan tak perlualah dibenci sebegitu sekali.. Dah Astro offer takkan keempat empat calon pelajar ni nak tolak kan... So.. Chill adik adik.. Insyaallah kalau dah ditakdirkan korang  menang..walau berapa pun calon yang dibawa masuk.. atau berapapun operasi gugur yang akan dilakukan , pasti kejuaraan ittu tetap akan jadi milik korang jugakkan.. Just tumpu dan buat yang terbaek esok.. Tak payah tension tension yer =)

p/s: Mak Dara harap Fina masuk le sebab suara dia memang terbaikkkk... sempat jugak tu ada iklan hehehe

MEGGIBOY Di Tangga Pertama WWWOW Fave Person Under 15 Award!


Salam satu malaysia huhuhu. Formal sungguh Mak Dara hari ni hehe.. Hari ni Mak Dara terujaaaa tersukaa dan sedikit tergediks haha.. Tapi sebelum tu Mak Dara nak khaborkan... Tahu tak korang.. DiGi ada anjurkan award show terbaru. iaitu Digi WWWOW award. Ada banyak kategori dalam tu.
Akceli Mak Dara pun ada join 2 kategori dalam tu sajer sajer test market.. Tapi jangan haraple boleh menang hahaha. Dan anak Mak Dara si Adza Haiqal pun join jugak.. Carl menaruhkan blognya MEGGIBOY dalam kategori Fave Under Person 15....

Percaya tak...MEGGIBOY Di Tangga Pertama Digi WWWOW Fave Person Under 15 Award!  Wah bangga nih bangga nih hehehehe..


Dapat jadi no 1 buat sementara. pun jadi la... sekurang-kurangnya dapat merasa jugak kan hehehe. Pada kengkawan Mak Dara, yg lawa yg ensem yg kacak yg manis, undilah  anak Mak Dara ni ye. Kalau menang Mak Dara belanja makan meggi.

Klik SINI untuk mengundi yer. Saya dulukan dengan ucapan terima kasih

Thursday, April 21, 2011

Kisah Red Mummy , Hanis Zalikha Dan Mak Dara

Petang ni Mak Dara nak cerita tentang Red Mummy , Hanis Zalikha Dan Mak Dara. Red Mummy dan Hanis Zalikha memang antara blogger wanita yang amat berjaya.. Memang antara Idola Mak Dara le dalam dunia blog ni. Dah lama Mak Dara nak Follow blog  blog hebatt ni.. Tapi dari sehari ke sehari asyik jer terlupa.. Tup tup hari ni teringat.. apalagi terus ke page diaorang.. Destinasi pertama REDMUMMY...

 

Susah jugak yer nak follow blog beliau.. Kita kena register dan log in dulu..


Tapi kalau nak seribu daya kan.. maka Mak Dara terus register dan akhirnya Mak Dara berjaya menjadi ahli RED DIVA!! terujaaaa... Destinasi kedua Blog HANIS ZALIKHA

 

Perghhh memang hebat blog Hanis ni.. Bahasa Inggeris yang digunakannya memang superb...

Mak Dara adalah follower Hanis yang ke 25762... Perghhhhhhhhhhhh berpuluh puluh ribu lemon tu yang menjadi followernya. Memang terbaekkk lah dik... Tak sabar nak membaca entry entry yang best best dari kedua dua mereka.. ngeeee =)

Wednesday, April 20, 2011

Selamat Ulang Tahun Kelahiran Seniwati Mariani yang ke 79

Hari ini 20 hb April merupakan Hari Ulang Tahun Kelahiran Seniwati Mariani yang ke 79!! Happy Birthdayyyyy Ibu Mariani!! Seniwati Mariani ni memang antara pelakon idola Mak Dara.. Memang menjadi watak watak yang dibawanya.. Kalau bawa watak baik.. Baik tak ingatt punya.. Kalau bawak watak jahat beliau akan berlakon jadi sangat jahat.. Tapi yang terbaru aritu Ibu Mariani ada bawak watak sebagai Hantu Raya.. Perghhhh seram gilaaaaa. Memang Ibu Mariani bersungguh sungguh membawa semua watak yang diberi kepadanya..
antara Watak Ibu Mariani yang amat Mak Dara minati =)

Ibu Mariani dahulu



Ibu Mariani kini
Dah lebih berpuluh tahun Ibu Mariani terlibat dalam dunia seni ni.. Semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki dan senantiasa dirahmati ALLAH swt... Amin..

Untuk ke wall FB Ibu Mariani klik di SINI ya

Malaysia's Top Female Blogger

 

Wahhh memang gempakk punyalah.. Malaysia's Top Female Blogger sebuah contest oleh Designer terkenal Sandra Azwan .

Kata Sandra.. Kita sedia maklum bahawa blogger seperti Hanis Zalikha, Fatin Liyana, Cik Epal dan Yuyu Zulaikha (these bloggers are truly the spokespeople for a new generation of women) mempunyai personaliti dan cara mereka yang tersendiri didalam arus dunia blog ini dan adakah anda juga memiliki 'x-factor' sama seperti mereka dan yang dicari oleh saya selama ini?

Ha jawap.. jangan tak jawap hehehe.. Nama contest ni gempak, penganjurnya gempak.. Dengar cerita hadiah yang bakal dimenangi pun lagi lagilah gempak dan eksklusif! Rugiiiii kalau tak join contest ni... Tapi contest ni belum berlangsung lagi. Mak Dara cuma nak tolong war warkan aje pada uols tentang contest ni bagi pihak Sandra...

Untuk keterangan yang lebih terang... sila bukak lampu hahaha.. Just kidding.. For more info click the link below.. all the best guys..


Mak Dara Terima Award

waduhhhhhhhhhhhhhhhh makkk aiiii.. terujaaaaaaaaaaaa tersukaaaaaaaaaa terlikeeeeeee. Mak Dara hari ni. Maunya tak.. Mak Dara telah diberikan satu Award oleh blogger yang gojes, cantik manis.. si Farah Waheda

Haaaaa.. cute kan.. cute kan.. cute kan... Sebenornya award ni dah beberapa hari diberi oleh Farah namun Mak Dara baru hari ni ada free untuk buatkan entri.. Sorry ye dik akak tengah pening buat skrip terbaru akak tu hehehe..

Kata Farah.. Award ni dia berikan pada mereka-mereka yang rajin melawat blog sayer dan tak pernah jemu kowt bagi motivation untuk sayer terus merapu dan meraban di blog ini.

Terima kasih dik kerana sudi memberikan award yang sangat cumillll ini.. Reallyyy appreciate it. Teruskan berblog ye dik... Moh le ramai ramai terjah ke blog si cantik manis ni @ http://thesenoritadiaries.blogspot.com/

Tuesday, April 19, 2011

Blog Bicara Mak Dara Has Been Removed!!

Blog Bicara Mak Dara Has Been Removed!! ini kisah betul.. bukan dugaan.. bukan cobaaann... Citer dia macam ni, pepagi semalam macam biasa, setelah setel semua yang patut, Mak Dara akan buka blog Mak Dara then kalau rajinnn terlebih baru buka facebook untuk ping entry entry terbaru.. Tetiba bila dok sakan blogwalking blog ini terlogout dengan sendirinya dan bila nak login blog balik tak boleh.. pastu keluar benda alah ni...

Blog has been removd
"Sorry, The blog at bicaramakdara.blogspot.com has been removed. This address is not available for new blogs"

Macam nak menjerittttt nak nangesssssssssssss dibuatnya.. Maunya tak.. Blog yang ku tatang bak menatang baby oil yang penuh tup tup kena removed..... Apa kes.. Rasanya Mak Dara takdelah meletakkan apa apa entry, post , cerita atau gambar gambor yang melampaui batas.
Apa lagi terus le Mak Dara meluahkan perasaang frust dan keciwaaa Mak Dara di FB..


Memang tak dapat digambarkan perasaan Mak Dara saat tu.. Rasa sia sia saja usaha keras Mak Dara selama 3 bulan dengan blog ni kalau kena removed macam tu saja tanpa sebab musabab yang Mak Dara sendiri tak baper paham... Last last teman teman FB Mak Dara si Syai dan Sue datang membantu..


Memang prihatin betul diorang ni.. Bila fikir fikir balik betul kata teman mak dara tu.. Mungkin Mak Dara banyak sangat blogwalking dan meninggalkan backlink ke blog Mak Dara maka sistem ini menganggap mak Dara menghantar SPAM... Waduhhhh serik nak blogwalking lagi..

Tengkiu la banyak banyak pada diorang... Setelah try setiap persatu apa yang dicadangkan oleh mereka.. Syukurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr alahamdullilahhhhhhhhhhh akhirnya Mak Dara dapat recover balik blog Mak Dara ni..

Lepas tu teman Mak Dara disyorkan oleh teman Mak Dara supaya Mak Dara beli domain untuk lebih securekan blog Mak Dara ni .. Mak Dara pun kurang arif tentang hal ni tapi Mak Dara terus je setuju tak mahu kehilangan sekali lagi blog kesayanganku ini. Mak Dara terus call adik angkat Mak Dara dan suruh belikan esok jugak..

Insyaallah Mak Dara akan terus bersiaran lagi lepas ni namun dalam lebih berhati hati.. insyaallah...

Monday, April 18, 2011

Terujaa Bila Ben Ashaari Pilih Entry Mak Dara

Terujaa Mak Dara bila Ben Ashaari Pilih Entry Mak Dara.. Maunya tak terujaaaa... Dah lebih berbelas kali Mak Dara join segmen Ben Ashaari dan hari ni entry Mak Dara yang join segmen Jom Bikin Filem : The Bloggers antara yang terpilih oleh BA!!



Tengkiuuuu Ben.. Ini menambahkan lagi semangat Mak Dara untuk menjoinkan diri dalam segmen segmen you lagi dan lagi dan lagi hehehe.

klik sini kalau nak baca entry Mak Dara tu yer hehe http://bicaramakdara.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bikin-filem-bloggers.html

Sunday, April 17, 2011

Bicara Mak Dara 3rd Month Anniversary


Yeayyyy!!! Syukur alhamdullilah hari ni 17 April 2011 maka genaplah 3 bulan blog BICARA MAK DARA!!


HAPPY BUFFDAY BLOGKU YANG TERCINTAN CINTUN muahh

Di sini Mak Dara nak ambik kesempatan nak ucapkan ribuan terima kasih terutama pada hubby Mak Dara ang banyak mengongkong errr salah menyokong penglibatan Mak Dara dalam dunia blog ni.. Bersabar bila sejak dua menjak ni Mak Dara lebih melayan blog dari dia hahahaha.. Just kidding ahaks.. Pada anak anak Mak Dara yang selalu berebut menggunakan laptop untuk main games..

Dan terutama kepada AJK MESYUARAT TINGKAP MAK DARA!!!!!!! Sayang korang ketat ketattttt... Terima kasih sebab selalu support blg picisan Mak Dara ni.. To Kak Pah selamat berpindah, To Top selamat merayap2, To Mrs Sabri selamat buat bloglist kategori Ibu, To Lekat Lekat Gurl selamat mengupas ngupis.. To BA selamat membuat segmen lagi dan lagi, To MEGGIBOY selamat makan meggi, To Belalang selamat merisik risik , To Jejari Runcing semoga tangan semakin runcing dan untuk semua rakan rakan blogger yang lain... selamat berblogging..

Amboi macam menang award le pulak hahahaha... tengkiuu semua yer.. Jassamu ku kenang..Terima kasih, Domo Arigato, Nandre, Sheshe kepada anda dan kepada yang bakal follow Mak Dara. !!!

Dah Nak Masuk Bulan Ketiga untuk Mak Dara

Baca tajuk jer mesti ada yang ingat Mak Dara dah mengandung 3 bulan kan hehehe.. Idok le macam tu.. Sebenarnya esok 17hb April Blog BICARA MAK DARA akan menyambut 3 bulan pembukaannya.. Wahhh cepatnyer rasanya dah masuk 3 bulan..


Tak macam anniversary sebulan dan anniversary ke dua bulan yang lepas lepas.. Kali ni Mak Dara tak buat sebarang GA ataupun LUCKYDRAW.. bukannyer majuk sebab tak ramai yang join Lucky Draw Mak Dara yang lepas.. Cuma kali ni Mak Dara agak sibuk dengan kerja kerja Mak Dara.. Insyaallah mungkin anniversary bulan depan ke.. Insyaallah...

Friday, April 15, 2011

USOP WILCHA MASUK MAHARAJALAWAK

Wahhhh sure gempakkk kan bila Usop Wilcha masuk MAHARAJALAWAK!!!!! Tapi jangan terlebih terujaaaaaaaaa dulu.. Abang Usop bukan masuk sebagai peserta tapi Abang Usop jadi artis jemputan dan membuat persembahan pembukaan tirai Maharajalawak sebentar tadi. USOP WILCHA sempat menyanyikan lagu kome kome kome komelian hehehe.. Memang besttt.

Aksi Abang Usop Wilcha


Kome kome kome komelian hehehe

Terbaiklah bang Usop.. oleh kerana kita hidup dalam demokrasi terpimpin, saya Mak Dara, bekas penari kebudayaan ingin mengesyorkan supaya kita membuat undian, siapa-siapa di sini yang menyokong supaya kita undi Ucop Wilcha menang ABP tahun depan, SILA ANGKAT TANGAN MACAM SAYA!.... hahaha kita bako.. kita bako... hehe

BEN ASHAARI AJAK JADI BUDAK BUDAK SAT !


Assalammualaikum sumer.. Ni BA buat segmen terbaru khas untuk hari ni iaitu segmen BEN ASHAARI AJAK JADI BUDAK BUDAK SAT ! Jap nak pikir.. Sesuweii ke Mak Dara nak berangan nak jadi budak.. Jadi Mak budak sesuai le kan.. hahaha.. Tak kiraaa nak join jugak...

APAKAH KAREKTOR KARTUN YANG PALING KORANG MINAT DAN KENAPA

Karektor kartun yang palingggggggggg Mak Dara minat dari duluuu sampailah dah beranak empat ni tak lain tak bukan ialah.. jeng jeng jeng..

Jem and the Holograms

Yaaaaaa... Jem and the Holograms... itulah karektor kartun yang amat diminati oleh Mak Dara dan semua adik beradik Mak Dara. Kalau nak tau.. Dari kartun Jem and the Holograms ni lah Mak Dara dan 3 orang lagi adik beradik perempuan Mak Dara menubuhkan kumpulan kami D'ADZA SISTERS sejak umo kami dari 10 tahun lagi =)


Lagu tema Jem And The Holograms

Dasyatkan penangan kartun ni.. Kakak Mak Dara nak jadi macam penyanyinyer.. Dua orang adik Mak Dara lagi nak jadi pemain drum dan guitarist dan Mak Dara nak jadi keyboardistnya.. Dan kami pun mula buat persembahan di sekolah . Kan setiap hujung tahun ada hari penyampaian hadiah maka kompom D'ADZA SISTER perform punyer..
D'ADZA
dari kiri, Adza Rina, Adza tuty, Adza Yanie & Adza Irda


Tak sangka pulak angan angan kami dari kecik terus jadi kerjaya bila dah tua tua macam ni. Kakak dan adik adik Mak Dara masih menyanyi dalam D"ADZA BAND dan sekarang perform kat Concord Shah ALam. Kecuali Mak Dara dah lama bersara sejak aktif membesarkan keluarga ni kan hehehe..

D'ADZA BAND

Kalau uols free free dan suka tgk band boleh le concord Hotel Shah Alam dan tengok adik beradik Mak Dara perform setiap hari kecuali hari Ahad.. Ahad diorang cuti =)

APAKAH KARTUN PALING KORANG TAK MINAT LANGSUNG NAK TENGOK

Kartun yang paling kurang Mak Dara minati ialah.. Pokemon.

Pokemon

Ok.. Ok.. kompom ramai yang suka kartun ni kan.. Tapi memang tak menarik minat Mak Dara . Bagi Mak Dara macam terlalu boyish sangat kartun ni hehe

SUPERHERO ,AKU NAK JADI


Superhero yang Mak Dara nak jadi ialah SUPER MOM.. Nak jadi Ibu yang terbaik kepada anak anak Mak Dara hehehe

Jomlah ramai ramai jadi budak budak hehe.. klik di sini untuk join segmen BA ni yer..
http://www.benashaari.com/2011/04/segmen-ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html


Wednesday, April 13, 2011

THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK