Showing posts with label akademi fantasia 9. Show all posts
Showing posts with label akademi fantasia 9. Show all posts

Saturday, May 14, 2011

OHSEM!

OHSEM.. haaa itulah tagline untuk Kay salah seorang peserta Akademi fantasia ke 9. Memang seorang yang berbakat besar. Mak Dara masih ingat lagi Kay pernah menyanyi sepentas bersama Band D'ADZA semasa mereka membuat persembahan di Hotel Shangri La suatu ketika dulu..


Kay menyanyikan lagu favoritenye SALOME


KAy bersama D'ADZA BAND, Kak Mai dan rakan rakan

Kalau nak tahu teman rapat Mak Dara iaitu Puan Maizura Adnan (tapi Mak Dara selalu panggilnya Kak Mai aje) adalah orang kuat KAY AF9 FAN CLUB .


Kata Kak Mai.. Kepada sesiapa yang meminati Kay dan nak join Fan Club ni amat le sonangnye.. Just isi borang dan bayar fee hanya RM 16 dan anda akan diberikan sebuah t-shirt purple yang terdapat gambor si cute Kay tu..

Orang orang kuat KAY AF9 FC (Kak Mai bertopi)

Best tengok fan club ni .. Memang aktif.. Diorang selalu buat gathering sana sini... siap pegi tengok konsert AF lagi..


So pada yang nak join fan club yang hotss ni klik di SINI untuk tahu keterangan lanjut ye..Dan oh ya.. Dah alang alang minat tu apakata afundi Kay 32999 =)


Saturday, April 9, 2011

Laika Pelajar Pertama Akademi Fantasia Yang Tersingkir

Mak Dara mengaku Mak Dara kurengg sikit ambik pot pasal Akademi Fantasia yang terbaru ni. Mungkin sebab dah masuk musim ke 9 dan mungkin bahangnya belom lagi dirasai. Tapi tadi layann la juga menonton Akademi Fantasia bersama ibu Mak Dara.

Persembahan beberapa pelajar pada permulaan boleh membuatkan tangan Mak Dara gatal nak carik remote control untuk tukar chanel tapi towards the end.. Cewah bahasa oputih dah kuar kau haha.. Ya semakin dihujung baru lah ada beberapa pelajar yang bagus keluar membuat persembahan. Antara yang OK persembahannya ialah Lena, Afif Erul dan Laika..

Tup tup di hujung rancangan AF tu Mak Dara terkejut bila Pak Nil meminta pelajar yang dipuji oleh para juri tampil kehadapan. Dan lebih mengejutkan bila Laika antara yang bagus membuat persembahan tersingkirrr..



Memang sayang ler Laika terkeluar.. Tapi nak buat macam mana kan. Undian di tangan peminat. bagi yang tidak mengundi macam Mak Dara ni duduk diam diam dan jangan banyak komplen yer hehe.

Apa apa pon dah tersenarai dalam 12 pelajar AF pasti akan jadi artis jugakkan nanti.. So all the best to you Laika.. =)

THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK