Showing posts with label blog contest. Show all posts
Showing posts with label blog contest. Show all posts

Friday, April 1, 2011

LUCKY DRAW by MAK DARA


LUCKY DRAW by MAK DARA
Syukur Alhamdullilah hari ini 17, March sudah genap 2 bulan pembukaan Blog BICARA MAK DARA ni. Pada UlangBulan yang pertama Mak Dara telah mengadakan GA maka pada UlangBulan kedua ni Mak Dara nak adakan LUCKY DRAW pulak untuk blog Mak Dara yang kira masih Dara ni. Mak Dara akan buat yang simple, yang sempoi dan yang tak semput untuk disertai oleh semua rakan Blogers. Hadiah Wang Tunai menanti anda..

1) HADIAH TEMPAT PERTAMA RM50
2) HADIAH TEMPAT KEDUA RM20
2) HADIAH TEMPAT KETIGA RM 10
Apa lagi jom le sertai..Klik "read more" dibawah untuk mengetahui bagaimana untuk menyertai..Good Luck!

Thursday, March 10, 2011

Terjah Mak Dara - Blog Tuan Putri & FaRaLySsA

Mak Dara nak TERJAH 2 blog jelitawan jelitawan yang memang cunnn dan jelita.. Blog yang dimaksudkan ialah Blog Tuan Putri & Blog FaRaLySsA


Blog Tuan Putri

Mak Dara suka betul dengan header Tuan Puteri ni. Comellllll ya amattt.. Yang lebih cute bila tertulis Gadis Ini Suka Berangan. Lagilah Mak Dara suka sebab berangan tu antara hobi peberet Mak Dara hehehe..

Tuan Puteri ni study dekat klmu,amek kos secretaryship, anak paling manja dlm family..:) jomlah terjah ke blog Tuan Puteri dan sama sama berangan bersamanya jommmmm.. Klik di SINI untuk ke blognya ya..


Blog FaRaLySsA - Mr. & Mrs Right's Diary

Menerjah aje ke blog adik FaRaLySsA Mak Dara tersenyum sorang sorang.. Kenapa? bukan sebab angin meroyan Mak Dara datang balik tapi sebab teringat kembali saat saat Mak Dara tengah bercinta dan tengah menunggu tarikh untuk diijabkabulkan.. Kenapa Mak Dara rasa macam tu?Sebab FaRaLySsA ni juga sedang menunggu untuk disatukan dengan bakal suaminya pada 3hb June 2011 nanti..

Banyak entry entrynya berkisarkan kisah bagaimana mereka bertemu, kisah kisah percintaan mereka , kisah pertunangan mereka yang kini telah masuk dua bulan, seminggu enam hari, dan juga entry entr mengenai rancangan perkahwinan mereka.

Bagi yang bakal melangsungkan perkahwinan ataupun dah berkahwin ataupun yang sedang bertunang tu gi lah terjah ke Blog FaRaLySsA - Mr. & Mrs Right's Diary ni.. bagi le sedikit petua nasihat atau komen apa apa yang patut untuk bakal pengantin ni ya.

Tahniah Mak Dara ucapkan kepada FaRaLySsA dan pasangan semoga kekal ke jinjang pelamin dan hingga ke anak cucu..

Terjah Mak Dara - Blog Elle Elyssa


Blog Elle Elyssa

Mak Dara dengan teruja dan penuh bersemangatnya kini nak TERJAH Blog Elle Elyssa.Sebenarnya Elyssa ni sepupu Mak Dara. Memang serang yang gorgeous dan stylo sepupu Mak Dara yang sorang ni hehe.

Blog Elle Elyssa banyak membuatt review tentang filem filem yang ditayangkan dipawagam. Mak Dara memang selalu ke blognya sebelum ke panggung untuk melihat review review filem yang bakal Mak Dara tonton.

Pada sesiapa yang gemar menonton wayang jom terjah ke Blog Elle Elyssa ni .. Sila klik di SINI ya.

Lisss.. miss you cousin =)

Terjah Mak Dara - Blog Mah@mahu & Adzriel AB

Kali ni Mak Dara nak terjah dua blog sekaligus.. Tiba giliran Blog Mah@mahu & Blog Adzriel AB untuk Mak Dara TERJAHHH hehe


BLOG Mah@mahu

Menerjah ke Blog Mahamahu membuatkan hati Mak Dara tenang. Kenapa? Kerana Blog Mah@mahu ni sungguh ringkas , tiada widget widget yang banyak, tiada lagu lagu diletakkan di pagenya. Maka amat senang bila Mak Dara nak open blog beliau. Walaupun simple namun sarat dengan info info yang bagus bagus.. Tahniah! Eh apa Mak Dara ni, ini bukan nyer segmen review blog haha takkanlah Mak Dara yang baru jer belajar blog nak review blog orang. Tapi inlah yang Mak Dara dapat rasa masa Terjah ke blog ni hehe

Berblog, Berimaginasi dan Berkreativiti menjadi tagline untuk Blog Mah@mahu ni.. Klik SINI untuk ke blog beliau .



Adzrien Shoppe

Kini Mak Dara nak terjah ke blog Adzrien Shoppe. Wahhhhh rambang mata bila Mak Dara ke Blog Adzrien Shoppe ni. Maunya tak.. Macam macam jenis barangan dijual secara online.. Almaklumlah Mak Dara dan Shoping umpama isi dan kuku.. hehe

Pelbagai jenis tudung, telekung, Jubah Muslimah , penyangkut tudung dan jamu tradisional terdapat dalam blog Adzrien Shoppe ni. Semua cantik cantik dan berkualiti .

Jomler bershoping di Blog Adzrien Shoppe ni jommmmmmm.. Klik SINI utk ke Adzrien Shoppe.

Terjah Mak Dara - Blog Simple & Normal


Blog Simple & Normal

Mak Dara kini nak terjah ke Blog Simple & Normal milik ArMie. Kalau tak silap Mak Dara nama ArMie ni adalah gabungan kepada nama anuAR / salMIah . Sooo Sweetttttt.. Samalah macam Mak Dara nama seluruh keluarga Mak Dara bermula dengan nama ADZA iaitu gabungan nama ibu dan ayah Mak Dara iaitu Adenan dan Zaleha. Ehh ni nak cerita paal Mak Dara ke citer pasal Blog Armie ni ceciter.. ceciter.. ceciter hehehehe . Ok lah berbalik kepada Blog ArMie ni. Beliau adalah seorang isteri kepada Encik Anuar. Mereka telah berkahwin dari tahun 1997 dan dikurniakan empat orang cahayamata.

Kata Armie.. Blog nie adalah untuk saya berkongsi saat-saat manis saya bersama keluarga tercinta dan teman2 tersayang. Silalah komen apa2 yg di dlm blog nie. But everything inside this blog are MY OWN opinion and views. Be as SIMPLE AND NORMAL you can be........

Jom terjah ke Blog Armie beramai ramai.. Sila klik di SINI yer =)

Terjah Mak Dara - Blog Cerita Tina


Bog Cerita Tina

Kini tibalah masanya Mak Dara TERJAH Blog Cerita Tina! Blog ini milik Tina Othman. Seorang isteri, mummy kepada Damia & Emir, owner Dayana Rayyan Collection. Perghhh ssiapa yang suka membeli secara on9 haruss berkenalan dengan Tina ni.. Terutamanya Mak Dara yang memang gila beli secara online memang sesuweii berkawan dengan Tina ni kan Tina kannnn... Harga kawan kawan le kan dear.. cewahhh ambik kesempatan lak Mak Dara ni hehe

Dari apa yang dapat Mak Dara lihat dari blog Tina ni, beliau suka join GA dan Contest.. Mak Dara memenag tabik dengan blogger macam Tina ni sebab bukan senang nak sertai satu satu GA atau Contest sebab banyak syarat dan arahannya hehe..

Jomlah terjah ke blog Tina Othman. Klik di SINI yer..

Terjah Mak Dara - Blog MiMi PeONy


Blog MiMi PeONy

Blog MiMi PeONy satu blog yang amat cutee... Melangkah masuk aje ke blognya anda akan tersenyum dan suka apabila melihat backgroundnya yang berbunga mawar pink..

Blog MiMi PeONy baru saja mendapat Followersnya yang ke 400 baru baru ini. Tahniah Mak Dara ucapkan!! Serba sedikit mengenai Cik Mimi kita ni ialah SHE LOVE PINK!!! SHE LOVE FASHION!!! SHE LOVE HIKING!!!

Haaa pada sesiapa yang mempunyai kaler kegemaran yang sama, yang gemar berfesyen berstylo ataupun yang minat memanjat bukit atau gunung yang sama seperti Mimi bolehlah terjah ke blog Mimi dan berkenalan dengannya ya..

Klik di SINI untuk terus ke blog Blog MiMi PeONy


Terjah Mak Dara - Blog My Sweet Love HA-NA-NI



Blog My Sweet Love HA-NA-NI

Hari ni Mak Dara nak mulakan sesi TERJAH MAK DARA ke sebuah blog milik seorang cikgu. Cikgu yang dimakudkan adalah Cikgu Nur Hanani. Menjengah ke blog cikgu ni hti terasa tenteram dan sukerr tatkala memandang header Cikgu Hanani yang sungguh cantik secantik pemiliknya jugak hehe

Serba sedikit yang anda perlu tahu ttentang Nur Hanani ni ialah beliau merupakan seorang guru yang mengajar anak-anak murid berkaitan dengan grafik. Mula wujudkan blog ini pada 9 November 2010. Tapi kalau nak tahu lebih lanjut tentangg Hanani kena lah sama sama terjah blog beliau.. Klik di SINI dan anda akan terus ke blognya..

BuatNur Hanani, Mak Dara amat hormat pada orang yang bergelar cikgu. Bukan semua orang boleh menjadi seorang pendidik dan bukan satuu kerja yang mudah, Mak Dara tahu kerana ayah Mak Dara dulu seorang Nazir sekolah, cui sekolah pun kene kerja jugak betul tak cikgu hehe.. Teruskanlah menabur baktimu wahai cikgu ya..

Wednesday, March 9, 2011

Terjah Mak Dara

Ha.. dia datang.. dia dah datang.. Apa yang datang? haaa angin meroyan mak dara dah datang hehe.. Hari ni Mak Dara nak terjah bloh korang.. Nak buat spotcheck! Tu lah masa kat sekolah teringin nak jadi pengawas tapi tak dapek kekeke..



Tak perlu buat entry, tak perlu pollow, tapi kalau sudi pollow tu syukur alhamdullilah ahaks, tak perlu letak banner Mak Dara yang tengah conrol ayu dan tengah tahan napas bagi cover boncit ku itu haha..

apa yang perlu hanyalah.. jeng jeng jeng..

LETAKKAN LINK URL ANDA DI KOTAK KOMEN!!
(siap ada bunyi echo tu.. dengar tak hehe)

tu aje.. just letakkan link anda di kotak komen untuk Mak Dara melakukan blogwalking dan ketuk ketuk iklan uols yang mana patut... lebih mudah dari masak meggi kan haha. sekian..

Blogger Baru Berkumpul di Bangku Kosong


Tengah asyik masyuk Mak Dara memulakan senaman pagi mak dara iaitu Blogjogging( eh tu kira senaman ke? oklah jari yg bersenam haha) tetiba mak dara letih dan lepak jap di satu bangku kosong dan baru perasan yang bangku bangku itu ditaja oleh blogger BANGKU KOSONG hehehe.. jgn mara aa.. gurau jer hehe.. Na k dipendekkan cerita sebab panjang hari ni tak mau bercerita, maka Mak Dara teruja, tersuka dan tergedik nak masuk entry yang diadakan oleh Blogger Bangku Kosong ni. Segmen ni hanya diopen pada blogger blogger yang kertu macam Mak Dara jer hehehe idok ler.. ate segmen ni dibuka kepada semua blogger baru aje.

Ok. Berikut adalah perkara-perkara yang anda harus buat untuk join dan berkesempatan untuk masuk bloglist Bangku Kosong - Bloggers Baru 2011.

  • Buat satu entri bertajuk: Blogger Baru Berkumpul di Bangku Kosong
  • Siap!
  • Letakkan gambar anak saya tu dalam entri korang, dan link ke entri ini.
  • Siap!
  • Isi entri anda mestilah ceritakan bila dan mengapa anda mula berblog, dan berikan link ke entri pertama anda.
  • Siap! (seperti yang tertera dibawah)
Kenapa Mak Dara nak Berblog? hmm satu soalan yang sungguh best.. sebenarnya Mak Dara memang gila menulis. Mak Dara dapat tahu yang Mak Dara berbakat dalam bidang penulisan semasa mak dara sekolah rendah lagi. Bila cikgu Bahasa Malaysia Mak Dara minta Mak Dara dan satu kelas buat karangan dengan ayat bermula dari... Suatu hari ketika dalam perjalanan pulang dari sekolah, saya telah... semua rakan sekelas Mak Dara tulis kena kejar anjing lah.. tersesatlah dan macam macam cerita yg "cliche" .. tapi mak dara tulis bagaimana Mak dara telah diculik oleh sekumpulan penculik dan menceritakan pengalaman menjadi tebusan dan bagaimana akhirnya diselamatkan dan malangnya kerana ayah terkorban dalam adengan tembak menembak antara polis dan penculik. hahaha cikgu puji meleleh leleh membuatkan Mak Dara kembang semangkok.

Bila dah besar Mak Dara bertemu suami , Martias Ali seorang Penulis Skrip drama yang amat berbakat. Setelah berkahwin akhirnya Mak Dara terus ikut jejak langkah suami dan turut jadi penulis skrip drama dan filem. Setelah 14 tahun Mak Dara terlibat dalam dunia penulisan kini hampir 59 buah skrip drama yang telah ditayangkan di TV.

Menulis skrip selalunya Mak Dara terpaksa ikut jalan cerita pihak producer. Tapi banyak yang tersurat dan tersirat yang tak dapat Mak Dara luahkan. Cari punya cari punya cari akhirnya Mak Dara dapat jawapannya.. BLOG!!
  • Di pengakhiran entri anda, tulis apa yang anda nak capai dalam berblog sebagai seorang blogger baru.
  • Siap! (seperti yang tertera dibawah)
Apa yang Mak Dara nak capai dalam berblog sebagai seorang blogger baru adalaha mendapat rakan dan kenalan baru yang sudi membaca luahan hati dan kisah merepek meraban Mak Dara bila angin meroyan Mak Dara datang tu jer hehe
  • Dah siap, tinggalkan url entri anda tu kat komen yer.
  • Siap!
  • Kalau nak jadi followers, saya amat alu-alukan, kalau anda memang followers blog ini, nyatakan yer.
  • Siap! Dah pollow you.. ada nampak mambanag kuning tak kat belakang you tu.. yang kuning gebuuuu tu Mak Dara lah tu hehehe
Ish dari tadi asyik Siap! Siap! membuatkan Mak dara nak gi bekfest kat kedai mamak.. Mamakkk milo ais roti banjir satuuu.. harap harap dia pun jawap Siap!!!! hehe ha dah datang balik angin meroyan aku haha

Kepada kengkawan yg nak join segmen BANGKU KOSONG ni sila klik di SINI atau di gambor anak BANGKU KOSONG di atas yer.. Selamat bersegmen dan renung renungkan =)

Supermodel's Secrets 1st Year Anniversary Contest!

Supermodel's Secrets 1st Year Anniversary Contest

Supermodel's Secrets sedang menyambut 1st Year Anniversarynya. Maka mereka sedang membuat satu Giveaway sempena setahun anniversary mereka.

Mak Dara antara ratusan pembeli barangan yang dijual oleh jenama Supermodel's Secret ni.. Antaranya Mak Dara dah beli Instant Bang, Eyelash glue, Magic Eye Instant Eye Shadow dan beberapa barang lagi. Barang barang keluaran jenama Supermodel's Secret ini memang amat bagus kualitinya. Bukan itu saja pemiliknya, michelle pasti akan membuat follow up kepada setiap pembelinya bagi memastikan bahawa setiap pelanggannya berpuas hati atau tidak dengan setiap pembelian mereka . Mak Dara pernah membuat satu entry tentang produk ni di entry "BILA MAK DARA BER"BANG" tidak lama dulu.


Magic Eye Instant Eye Shadow
(makeup dengan hanya 10 saat)

( instant bang)


(Mak Dara mengenakan instant bang)

Kepada kaum hawa yang sukakan barang kecantikkan jangan lepaskan peluang melihat lihat ke kedai online Supermodel's Secret ni pastinya anda tidak akan menyesal mellihat pelbagai seleksi barangan yang dijual oleh mereka ni

.
syarat dan terma GA

Kepada yang suka menyertai GA atau contest cepat cepatlah sertai GA ni kerana hadiah hadiah yang amat menarik menanti anda. Klik di SINI atau klik link ini http://www.supermodels-secrets.com/2011/03/supermodels-secrets-1st-year.html untuk join GA dan melihat syarat syarat dan terma penyertaan GA ini. All the best.

Friday, March 4, 2011

Mak Dara 1st GA (TOP 10)

Kini tibalah masanya Mak Dara mengumumkan Finalist TOP TEN untuk Mak Dara 1st GA.



1. THE LEKAT LEKIT STORY - Janji Sahabat

2. Rose Johari - tersingkap purdah cinta

3. eb ezrin2 - KETAR JEMARI IBU

4. JZ Business World - Diari Blog Biru

5. farah hairuddin bidadari sepi di ufuk barat

6. FaRaLySsA Qalam Cinta

7. LennMommaChubby Ketika Bulan Separa Penuh

8. Prince Halilintar Sekuntum Iman

9. anum shukri Secebis Kudrat

10. E-ra paSha Melunas Rindu Yang Tertunda


Nantikan Pemenang pemenang MAK DARA 1st GA yang akan Mak Dara umumkan esok pada 5hb mac ya.. tungguuuuuuu


Thursday, March 3, 2011

Penyertaan Mak Dara 1st Giveaway Kini Telah ditutup!

Kini tepat jam 12 tgh malam 3hb March. Dengan bersyukur dan bangganya Mak Dara nak umumkan bahawa Penyertaan untuk Mak Dara 1st Giveaway kini telah ditutup dengan rasminya!




Mak Dara ingin mengucapkan ribuan dan jutaan terima kasih kepada setiap sorang daripada 126 penyertaan dan rakan blogger yang sudi menyertai GA Mak Dara yang pertama ini. Penyertaan memang amat diluar jangkaan Mak Dara. Terima kasih sekali lagi.. Nantikan keputusannya esok 4hb Mac.. sehingga berjumpa lagi

Monday, February 28, 2011

Peserta GA Mak Dara yang Ke 100!!

Masa mula mula Mak Dara adakan GA Mak Dara ni pada 17 Feb lepas.. Dalam kepala otak Mak Dara pikir.. mintak mintak le ada orang join.. kalau dapat 10 penyertaan pun jadilah... Tapi Mak Dara betul betul terkejut dan tak sangka yang penyertaan tu dah meningkat kepada 100 penyertaan !! Syukur alhamdullilah.. Memang diluar jangkaan Mak Dara betul!

Peserta GA Mak Dara yang pertama ialah dari LEKAT LEKIT GURL STORY. Perghhhh masa dapat penyertaan pertama dari cik Suria Lekat Lekit Gurl ni Mak Dara dah rasa amat lega.. Ye lah mana kan tak.. Blog Mak Dara masa adakan GA ni baru jer umo sebulan time tu..



LEKAT LEKIT GURL STORY

Dan dari sehari ke sehari angka angka penyertaan makin naik. Syukur alhamdullilah memang Mak Dara betul betul tak sangka. Dan lebih mengejutkan Mak Dara bila angka penyertaan mencecah 100 pagi ni...

Penyertaan ke seratus GA Mak Dara ni datangnya dari seorang cikgu.. Chekgu Azrine. Cikgu Azrine ni seorang cikgu dan juga ibu kepada tiga Nur.. Comel comel puteri puterinya tu.


Chekgu Azrine

Ketika Mak Dara menulis post ni angka penyertaan dah menjadi 101 penyertaan. Di sini Mak Dara nak ambil kesempatan untuk mengucapkan ribuan terima kasih kepada setiap sorang dari anda yang menyertai GA Mak Dara ni tak kisah le yang nombor keberapa sekalipun. Terima kasih kerana sudi support blogger baru macam Mak Dara ni. Sama sama kita nantikan keputusan GA ini pada 4 March nanti ya.

Pada yang belum join MAK DARA 1st GA ni join lah yer.. Tarikh tutup 3 March.. Just klik di SINI untuk melihat dan mengushar GA Mak Dara tu ya =)

Untuk melihat SENARAI PENUH PENYERTAAN sila klik di SINI

Saturday, February 26, 2011

Apa Ada Dengan MEGGIBOY?



Apa Ada Dengan MEGGIBOY? Siapa tu MEGGIBOY? Anak sedara Rotiboy ke atau ada superpower macam superman tapi ada kuasa menggunakan meggi ke? hehehe sure korang tertanya tanyakan.. Siapalah geranggan MeggiBoy ni.

Sebenarnya MeggiBoy ni adalah nama panggilan suami Mak dara kepada anak sulung kami Adza Danial Haiqal atau nama pendeknya kami panggil Carl je. Carl merupakan anak sulung kepada 4 orang anak Mak Dara.

Adza Danial Haiqal (13thn)

Carl ni hari hari kalau nak bekfes sure nak pekena meggi. Walaupun dah puas dimarah ditegur dan dah ckp pasal effect makan meggi tp dia memang pemakan meggi yang amat tegar. Tapi alhamdullilah sejak dah masuk sekolah menengah ni dia kurang dah sikit makan Meggi tapi nama tu tetap melekat dengan dia haha.

carl ni Mak Dara tengok ada kecendurangan dalam bidang penulisan.. Maybe ada sikit turun Mak Dara dan suami. Dia selalu tulis gaya ala ala skrip di merata rata tempat. jadi Mak Dara suruh dia bukak blohnya sendiri so dia boleh tuliskan semua idea idea atau apa yang mahu dituliskan di dalam blognya tu maka lahirlah blog MEGGIBOY..

kalau sudi jenguklah ke blog anak teruna Mak Dara ni si MeggiBoy dan klik di SINI ya =)

Monday, February 21, 2011

Senarai Peserta Mak Dara 1st Giveaway (GA)



Alhamdullilah sejak dari pelancaran Mak Dara 1st GA pada 17hb feb lepas sehingga hari ni Mak dara telah menerima penyertaan sebanyak 43 penyertaan. Satu angka yang amat Mak Dara tak sangka untuk satu blog yang baru jer bernafas selama sebulan 4 hari ni. Walau apa apapun tarikh tutup masih lambat lagi iaitu pada 3.3.2011.. pada siapa yang nak join GA mak dara atau nak tahu keterangan yang lebih terang sila bukak lampu hehe tak lah.. sila klick di SINI atau di banner di atas ya...

Yang telah menyertai GA ini :
1)
THE LEKAT LEKIT STORY
2) Azizah a.k.a N.a.z
3) Rose Johari
4) SyUhAdA
5) Miza Yusof
6) Shahazrin
7) Nana
8) SM Banjamin
9) my shaizhar blog contest
10) UmmiAsha
11) Pengiklanan
12) ♥♥ LiSsA♥♥
13) ika puk puk
14) Wawa Azmi
15) bjay69
16) suhaily
17) ♥ MiKa FasHa ♥
18) Fadzillah Kamarudin
19) leyzajamil
20) ♥WEIYDAWEINGWAFFA♥
21) mR. sMiLe
22) iza
23) eb ezrin2
24) EZAN IDMA
25) JZ Business World
26) nurul nabila bt medan
27) nanakimie
28) far:)
29) neyra shazeyra
30) Kehelan
31) Yiedpozi
32) fadwa
33) farah hairuddin
34) Bakri Hussin
35) misz l0vely
36) ArMie
37) dAYaHnANoHa
38) LittLeMyRsHMaLLoW
39) Mrs Sabri
40) nadiahbs
41) Puanbee
42) Piasara
43) wan nurul hezrina abd halim
44) Cute Mum
45) b a m b a m ' s 48) eman
49) DiriKu
50) YAYA AZURA
51) MamaEma
52) Rina AVAIL a.k.a cik betty
53) Sabihah
54) nisanabilah
55) sHaKiLa
56) Along Usop
57) fadhdeela
58) TheChekJah
59) arep_lockermonth
60) me220784
61) cikpuanhady
62) Adzriel AB
63) Kata Aku
64) budak kedah
65) FaRaLySsA
66) Shima Hishamuddin
67) KakNeng
68) NOOR FATIN
69) Sharifah nor
70) Elle Elyssa
71) sweetluvelia
72) LennMommaChubby
73) Blogger Girl
74) ♥Princess Delliza♥
75) ♥♥azatiesayang ♥♥
76) AMIRA ATIYA MYRA_ZOE
77) M a W a D D a H
78) ejulz
Jom kita terjah kesemua blog blog diatas jommm!!!

Thursday, February 17, 2011

Mak Dara 1st Giveaway (GA)



Sempena sebulan birthday Blog BICARA MAK DARA ni.. Mak Dara ingin menganjurkan GIVEAWAY yang pertama untuk blog Mak Dara yang kira masih Dara ni. Oleh kerana ini adalah GA pertama dari Mak Dara maka Mak Dara buat yang simple, sempoi dan tak semput untuk disertai oleh semua rakan Blogers.

Seperti yang anda tahu dan mungkin juga yang tak tahu, Mak Dara ni bekerja sebagai penulis skrip. Jadi kali ni Mak Dara nak anda mendekati sedikit bagaimana dunia seorang penulis skrip ni. Jadi apa yang perlu anda lakukan untuk menyertai Mak Dara 1st Giveaway (GA) ni ialah....

"BERIKAN SATU TAJUK DRAMA"

Haaaa.. itu ajer.. Rekalah tajuk Drama apa apa yang patut.. Simple pon takper.. Tak perlu nak pening peningkan kepala tu k =) Mak Dara kasi contoh tajuk skrip drama yang telah Mak Dara tulis seperti "Tuah Tertipu", Lagu untuk Dewi" , Aidilfitri Di Bulan Syaaban, Bola Cinta, Rabunnya Cinta, Radio , Nek Nak, Saka.... kalau nak kasi tajuk drama berdasarkan nama pun no prob yer..


antara drama karya skrip Mak Dara =)


syarat syarat untuk menyertai Mak Dara 1st Giveaway (GA) ini ialah

1. Mesti mempunyai blog
2.Follow Blog Bicara Mak Dara

3. BERIKAN "SATU" TAJUK DRAMA
4. Masukkan Banner Di Atas Ke Dalam Entry Dan Sidebar dan Linkkan Ke Entry Ini.
5. Tag Sekurang-Kurangnya 3 Orang Rakan Anda Untuk Menyertai GIVEAWAY Ini.
6. Setelah Siap Entry Anda, Tinggalkan URL Entry Anda Itu Di Ruangan Komen Di Bawah Entry Ini. tu jer =)

Hadiah-Hadiahnya ialah

Tempat pertama:

a)Nama anda (pemenang) akan Mak Dara masukkan dalam skrip terbaru Mak Dara yang berjudul Puteri Salamia dan menjadi nama salah satu watak didalam skrip itu.
b) Sehelai T-Shirt limited edition


Tempat Kedua:
a) Sehelai T-Shirt limited edition


Tempat Ketiga:
Topup -
RM 10

Tempoh GIVEAWAY Ini Adalah Dari 17 Februari 2011 Hingga 3 March 2011.
Tunggu Apa Lagi?! Join jangan Tak Join yer.. -)
Yang telah menyertai GA ini :

1)
THE LEKAT LEKIT STORY - Janji Sahabat
2) Azizah a.k.a N.a.z - Rumah warna coklat
3) Rose Johari - tersingkap purdah cinta
4) SyUhAdA - waktu itu saat itu
5) Miza Yusof - Kau Yang Bernama Mak dara
6) Shahazrin- Tak Seindah Kata
7) Nana - cinta itu milikku
8) SM Banjamin - Aduhai Saleha
10) UmmiAsha - Bisikan Asmara Jingga
11) Pengiklanan - Usai Aku Terima Nikahnya
12) ♥♥ LiSsA♥♥ - Bagaikan Putri
13) ika puk puk - Cinta Itu Infiniti
14) Wawa Azmi - Nilai Kasihmu
15) bjay69 - HANTU BLOGGER MISS LIMAH
16) suhaily - Kau Yang Terakhir
17) ♥ MiKa FasHa ♥ Tajau Emas
18) Fadzillah Kamarudin - MaK DaRa D' BLoGGeRS
19) leyzajamil - misteri rumah bernombor 254'
20) ♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ - Janji Si Teruna Dara
21) mR. sMiLe - Hati Kering
22) iza - Mami Nokia: Conecting People
23) eb ezrin2 - KETAR JEMARI IBU
24) EZAN IDMA - Jerawat
25) JZ Business World - Diari Blog Biru
26) nurul nabila bt medan -Seribu Cinta Sejuta Kasih
27) nanakimie 'Yang Sempurnakanku'
28) far:) Hadiah Terakhir Tanda Kasihku
29) neyra shazeyra Eksperimentasi Hati, Cinta Plastik.
30) Kehelan Bila Gila Cinta
31) Yiedpozi Siapakah Perempuan Itu
32) fadwa DAHAGA KASIHMU
33) farah hairuddin bidadari sepi di ufuk barat
34) Bakri Hussin Buih Buih Kasih
35) misz l0vely Mencari Di Mana Cintaku
36) ArMie Blog, Blogger, Blogging (3B)
37) dAYaHnANoHa Cinta dari Tinta
38) LittLeMyRsHMaLLoW TERU TERU BOZU !
39) Mrs Sabri MAT LANUN TURUN KOTA
40) nadiahbs Orang Pentas
41) Puanbee kak tipah kawin muda !
42) Piasara toyol kiut dalam almari
43) wan nurul hezrina abd halim persis mak dara
44) Cute Mum Aku Adalah Aku!
45) b a m b a m ' s Hanya Kerana Satu Nama
46) zubir othman Cinta Najihah
47) SaYraH WonDerLanD Hanya Satu Pintaku
48) eman HIKAYAT SEORANG SYABAB"
49) DiriKu AKU BUKAN DIA
50) YAYA AZURA Yaya Azura
51) MamaEma Aku Dia Dan Kamu
52) Rina AVAIL a.k.a cik betty Dak Esa Balik Rumah
53) Sabihah Hati kering
54) nisanabilah Cahaya Kekasih
55) sHaKiLa Azab Secangkir Madu
56) Along Usop Dialah Bapakmu , Pakweku Dan Skandal Mereka
57) fadhdeela Restuilah Kami
58) TheChekJah Mat Vespa VS Minah Spanar
59) arep_lockermonth Cinta Layang layang
60) me220784 Doa Buat Intan
61) cikpuanhady Misteri Rumah Merah
62) Adzriel AB Kad Merah Jambu
63) Kata Aku Aku Bukan Dia
64) budak kedah Sekuat Mana Hatimu
65) FaRaLySsA Qalam Cinta
66) Shima Hishamuddin Penjara Hati
67) KakNeng Kak Neng Sempoi
68) NOOR FATIN Kerana Ikan Keli
69) Sharifah nor Kepoh2 Spy Tingkap
70) Elle Elyssa Aku Facebook , Dia Blogger
71) sweetluvelia Gerimis Senja
72) LennMommaChubby Ketika Bulan Separa Penuh
73) Blogger Girl Cintaku 100%
74) ♥Princess Delliza♥ Puteriku Qalish Syamira
75) ♥♥azatiesayang ♥♥ Si Dara.Net
76) AMIRA ATIYA MYRA_ZOE Cinta Valkswagon Pink
77) M a W a D D a H Hatinya Menggerutu
78) ejulz Si Tanggang Dan Batu Serembannya
79) Mrs.FaizalRiza Seksyen 2
80) cempakakuning Nokhtah Kehancuran
81) ...mommy jue... Tangisan Juliana
82) anaiha yusof Mahsuri Kembali
83) deqlis Cinta Itu Millikku
84) Prince Halilintar Sekuntum Iman
85) ilhamny Berhenti Atau Aku Tembak
86) Cik Dya Kekasihku Pan Asian, Kekasihmu Pan Cake
87) 'Angel' Ina Menanti Sinar
88) || a - j . E . E || Aku Bukan Kamu
89) AyinAyob Air Mata Intan
90) Aqeela LaEn :3 Setianya Cinta
91) ♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ Tangisan Kubur
92) N Athirah Menanti Cinta Yang Dimungkiri
93) si para para Esok Masih Ada
94) shereena Kembalikan Cahaya Itu
95) nadratul Kerana Kau
96) Inspirationalefeks Mari Jalan Macam Anak Itik
97) Woofer Storm Di Sini Ada Aku
98) KHRLHSYM BUAS
99) Nur Hanani Mutiara
100) Chekgu Azrine Ku Yang Kau Panggil Sayang
101) NoRMa aZurA iSMaiL SEDETIK
102) Biey Bodohkah Aku Mencintaimu
103) Si DauN CeRi Diari Hitam
104) Puan Besar Shag Yahaya Ungu Teratak Ku
105) ♥ lovey . dovey ♥ Mengejar Pelangi Petang
106) Abuya Hayat Senyum Di Bibir Selumbar Di Hati
107) umey Sempadan Hati
108) Syan_Neesa Cinta Ini Untuk Mu
109) anum shukri Secebis Kudrat
110) The Giveawaystuff Adhwa Za'ara
111) AizA Najib VS Rosmah
112) adan - Kasut Adidas Ku Kau Curi
113) tehaa Aku Juga Perempuan
114) zircon_mono Mawar Berdarah
115)Gadis Kurma Senyum Itu Sedekah
116) the daten here Gadis Bedak
117) Jieda Kilauan Kasih Belasungkawa
118) Sidratul Muntaha Belasungkawa
119)
bunga Ku Ikat Kumbang Di Bunga Mu
120) anieesshh Aku Seorang Stalker Terhebat
121) nur amalina bt athman Andainya Putaran Dunia Terhenti
122) nurermyantiazreen Hiasan Dunia
123) E-ra paSha Melunas Rindu Yang Tertunda
124) |✿YATIE✿ | Kau Pelengkap Hidupku
125) shera haifa Kaulah Pujaanku
126) Lulu Caldina Kasihku LULU

KEPUTUSAN PEMENANG MAK DARA 1ST GA

Sebanyak 126 penyertaan dan sebanyak 126 buah Tajuk Drama telah diberi. Saringan pertama menempatkan sebanyak 20 Finalist berjaya memasuki Top 20 dan saringan kedua telah menampilkan Finalis Top 10.. Kini tibalah masanya untuk Mak Dara mengumumkan... tarikh bagi melihat anak bulan.. Sajer je.. Serius sangat kang ada yang tension haha

Setelah dinilai oleh Mak Dara dan beberapa juri yang lain yang juga merupakan penulis skrip, maka kami sebulat suara telah memilih 4 pemenang bagi MAK DARA 1st GA ini.

PEMENANG PERTAMA : ROSE JOHARI
Tajuk Drama : Tersingkap Purdah Cinta

PEMENANG KEDUA : EB EZRIN2
Tajuk Drama : KETAR JEMARI IBU

PEMENANG KETIGA : PRINCE HALILINTAR
Tajuk Drama : SEKUNTUM IMAN

PEMENANG ANUGERAH JURI : LEKAT LEKIT GURL
Tajuk Drama : JANJI SAHABAT

Disini Mak Dara ingin mengambil kesempatan mengucapkan ribuan dan jutaan terima kasih kepada setiap seorang dari 126 peserta yang sudi menyertai GA Mak Dara ini. Anda memang sporting dan terbaik. Tahniah kepada para Pemenang. Sila email Mak Dara alamat & number telefon untuk urusan penghantaran hadiah anda di email Mak Dara di mrs_martias@yahoo.com secepat mungkin.

Mak Dara memohon sepuluh jari memohon maaf sekiranya selama berlangsungnya GA Mak Dara ini ada yang tersalah bahasa tersilap kata atau jika telah menyinggung mana mana pihak harap dimaafkan. Sehingga bertemu di GA akan datang.. Assalammualaikum =)



THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ AXA AFFIN Life Insurance Malaysia

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK