Showing posts with label silent reader. Show all posts
Showing posts with label silent reader. Show all posts

Friday, June 29, 2012

Jom Kenali Silent Reader Ini..

 As salam.. Semalam Mak Dara ada mengadakan satu segmen bertajuk  Saya Seorang Silent Reader. Tapi Saya Suka Baca Blog Awak. Fuhhh tak sangka juga Mak ramai juga yang menjadi silent reader seperti Mak Dara ini.. Terdapat banyak faktor yang menyebabkan Mak Dara menjadi silent reader apabila singgah di blog blog anda. Namun mak dara nak tekan kan disini iaitu bila kami tidak meninggalkan komen atau jejak itu tidaklah bermakna kami tidak hargai, sukai atau membaca entry entry di blog anda oh tidak... Kami amat hormati hargai dan suka blog blog anda namun sifat pemalu kami aje membuatkan kami menjadi silent reader dan low profile.. orang putih kata shy shy cat gitu hehehe.


Ok apakata jom kita berkenanalan dengan geng  silent reader mak ni jom!!

5)http://blueranger-theonlyone.blogspot.com/2012/06/segmen-saya-seorang-silent-reader-tapi.html
6)http://putributterflypunyablog.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html
7)http://emmaeema.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html
8) http://bla-bla-blub-blub.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html
9)http://betakupu.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html
10)http://msvelentine.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html
11) http://watdehack9.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html
12) http://ohgadisitu.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html
13) http://www.anisempoi.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html
14) http://lokmanramli.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html
15) http://ceriteranurifa.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html
16) http://etyhanafiah.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html
17) http://umikasum.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html

Jom le saling terjah menerjah.. boleh juga dapat kenalan baru dan dapat meraapatkan ukhwah antara kita jommmmm..

Thursday, June 28, 2012

Saya Seorang Silent Reader.. Tapi Saya Suka Baca Blog Awak

Pasti ramai yang pernah dan selalu menjadi silent reader di beberapa blog yang anda selalu lawati. Mak Dara salah seorang daripada kumpulan itu. Kenapa jadi silent reader? Banyak faktor boleh menjadikan seseorang itu hanya datang dan baca entry entry di sesuatu blog namun tidak meninggalkan sebarang komen atau jejak.. 

Antaranya kadang kadang tiada idea untuk meninggalkan komen.. Kadang kadang isu yang ditulis di entry itu yang kita kurang faham. Ada juga kes dimana malas untuk tulis verification words, ada yang rasa segan dan kerdil untuk tinggalkan komen di blog blogger otai haa macam macam faktor menyumbang seseorang blogger untuk menjadi silent reader ni... Tapi itu tak bermakna kita tak pergi melawat ke blog blog yang lain betul tak .. Maka hari ni entry ini khas untuk para blogger yang sering menjadi SILENT READER.. Jom sertai segmen ringkas Mak Dara ni jom...

1) Buat satu entry bertajuk :
Saya Seorang Silent Reader. Tapi Saya Suka Baca Blog Awak
2) Tepek header blog Mak Dara tu
3) listkan 5 blog yang sering anda kunjungi namun jarang tinggalkan komen/jejak
(silent reader di blog itu)
4) Dah selesai letakkan link url anda di komen di bawah
(tarikh tutupnya ialah 12 tengah malam 28hb Jun 2012)

Harap harap nanti ada yang baca entry kita kali ini tahu lah yang kita selalu skodeng ke blognya selama ini dan mungkin boleh mengeratkan lagi silaturahhim antara kita ya..



Senarai Peserta Segmen Ini
5)http://blueranger-theonlyone.blogspot.com/2012/06/segmen-saya-seorang-silent-reader-tapi.html
6)http://putributterflypunyablog.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html
7)http://emmaeema.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html
8) http://bla-bla-blub-blub.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html
9)http://betakupu.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html
10)http://msvelentine.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html
11) http://watdehack9.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html
12) http://ohgadisitu.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html
13) http://www.anisempoi.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html
14) http://lokmanramli.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html
15) http://ceriteranurifa.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html
16) http://etyhanafiah.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html
17) http://umikasum.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html

Terima Kasih kerana sudi join segmen Mak Dara ini ya.. Nantikan entry istimewa dari Mak Dara esok pagi... tatatititutu hehehe


THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK