Thursday, March 3, 2011

Penyertaan Mak Dara 1st Giveaway Kini Telah ditutup!

Kini tepat jam 12 tgh malam 3hb March. Dengan bersyukur dan bangganya Mak Dara nak umumkan bahawa Penyertaan untuk Mak Dara 1st Giveaway kini telah ditutup dengan rasminya!




Mak Dara ingin mengucapkan ribuan dan jutaan terima kasih kepada setiap sorang daripada 126 penyertaan dan rakan blogger yang sudi menyertai GA Mak Dara yang pertama ini. Penyertaan memang amat diluar jangkaan Mak Dara. Terima kasih sekali lagi.. Nantikan keputusannya esok 4hb Mac.. sehingga berjumpa lagi

Pak Guard Terlampau!!!

Mak Dara ke Wangsa Walk Mall dengan adik Mak Dara petang tadi. Kami kesana sebab adik Mak Dara nak belanja Mak Dara makan Subway yang dia kata sodapppppp sangat tu. Bila selesai makan kami terus ke guardian untuk beli beberapa barang pompuan hehe.

Tiba tiba kami terkejut mendengar suara seorang lelaki menjerit dengan kuat dan diikuti oleh jeritan seorang kanak kanak. Mak Dara bertambah terkejut bila tengok sorang Pak Guard tengah tangkap sorang budak sekolah rendah sebab mencuri.. Lagi lagi bertambah terkejut bila melihat riaksi Pak Guard tu. Cuba korang imagine. Pak Guard tu siap pegang tangan budak tu kuat kuat pastu pulas tangan budak tu sekuatnya pastu marah marah, jerit jerit . Macam nak wrestling dengan budak tu jer gayanya. Dah la badan dia tu besarrrr nak berwrestling dengan budak yang baru jer umo dalam 8 atau 9 tahun tu.. Tak berhenti di situ aje. pak Guard ni nak tunjuk kuasa dengan ambik walkie talkienya dan menjerit jerit panggil backup. Tak cukup guna walkie talkie dia menjerit jerit panggil beberapa pekerja cold storage tu untuk bantu dia tangkap budak kecik tu.. Kecohnya Pak Guard ni macam dia baru berjaya tangkap perompak Bank lagaknya! Adoyaii....
Cammonlah. Ok. Fine.. Memang budak tu salah .. Mencuri memang salah disisi undang undang dan agama. Mak Dara pun tak sokong dengan orang yang mencuri tapi takkanlah sampai OVERRRRRRRRR macam tu sekali. Budak tu just ambik coklat harga tak sampai RM3 tp apasal Pak Guard tu over sangat sampai memulas mulas tangan budak tu sampai budak tu menjerit dan menangis sebab terlalu sakit diperlakukan. Relax la macha.. apa salahnya kalau kau bawa budak tu masuk office then buatlah apa apa yang sepatutnya. Panggil ibubapa budak tu ker or serahkan aje budak tu pada polis sekurang kurangnya. Yang kau OVERRRRR sangat tu naper..

Yang best tu lagi ramai "penonton" lagi over Pak Guard tu.. geram tul. Rasa nak menangis bila budak tu menangis sbb sakit tangannya dipulas kuat. Memang OVERRRRRRRRRRRR.

AWARD BLOGWALKER TERHEBAT

Sejak Mak Dara bukak Blog Bicara Mak dara sebulan setengah ni.. Mak dara tengok macam macam award orang kasi dan orang dapat dalam dunia blog ni. Ada Followers Award. Ada friendship award. Ada Cute Blog Award.. ishh banyak lagilah kalau nak sebut.

Dan oleh sebab kepala otak mak dara ada sikit jamm pepagi ni untuk membuat snopsis drama yang dah lama diminta oleh producer, maka Mak dara pesongkan fokus Mak Dara pada keje keje yang boleh releasekan tension .. apa lagi BW ler hehe..

Seronok pulak bila Mak Dara BW dan tengok ada blogger yang dah banyak terima award. Tiba tiba macam ada satu mentol lampu kat ataih kepala Mak Dara bila tengok semua award award yang diterima dan dibagi oleh kengkawan di blog masing masing. Hmmm bukan senang nak terima satu award kan... Macam mana kalau bagi dan terima award dengan senang.. So maka otak pusing pusing dan dapat satu idea Maka lahirlah.. Jeng jeng jeng..

AWARD BLOGWALKER TERHEBAT

'Create
Copy this code to your website to display this banner!


Ha senang kan.. BW jer dapat award. Ok tak? Tak pasti pulak kalau dah ada orang buat. Tak kisah lah.. Yang penting Mak dara ikhlas...

BW bukan satu benda yang senang. Nak bukak setiap page.. Baca semua kandungan cerita pada setiap blog tu. Komen mengkomen. Itu belum kena tungguuuu lama untuk bukak blog yang berat dan sarat dengan lagu dan sumer widget widget tu. So Blogger yang buat BW memang patut diberi award atas kegigihan mereka tu.

So terimalah award yang tak seberapa ni dari Mak Dara yer

Wednesday, March 2, 2011

AKU MMG GILA TRAFIK ! SO WHAT ??



Errrr ni bukan Mak Dara Marah atau mengamuk. Ini sebab Mak dara nak masuk segmen si Ben Ashaari hehe. Dah banyak kali join segmen dia. dan ternyata memang best.. Bukan nak puji ek tapi benda baik mmg elok dipuji=)

ok Ben minta memberikan sebuah kisah tentang kematian. Actually memang dalam drama drama yang saya tulis banyak yang mengisahkan tentang kematian yang menyayat hati tapi itu semua hanya dalam skrip. Tapi satu kematian yang amat memilukan saya adalah kematian kenalan Ibu saya di Rawang 5 tahun lepas.

Arwah Ani ni seorang warga Indon dan dah mendapat PR Malaysia. Dia ni meniaga sayur di pasar Bandar Country Homes di mana kami tinggal dulu. Oleh kerana ibu Mak Dara ni selalu kesana dan dia jugak terlebih peramah macam mak dara maka hampir semua peniaga dia kenal tetapi dia paling rapat dengan Ani dan suaminya Hamid. Sejak dari situ lama kelamaan Ani dan keluarga dia jadi anak angkat pada Ibu mak dara. maka hampir hari hari Ani akan datang kerumah. Walaupun baru kenal tapi dia memang sayang pada anak sulung Mak dara iaitu Adza Haiqal. Hampir tiap tiap hari lepas meniaga dia datang bawak cekodok untuk anak Mak Dara ni sebab dia tau anak mak dara sorang ni memang gila makan cekodok.

Satu hari Mak Dara dengar Ani kena balik ke Indonesia sebab keluarganya sakit. Lamaaa betul dia balik kesana. tak ada khabar berita langsung.. Ibu Mak Dara pun sunyi sebab setiap kali ke pasar tempat meniaga Ani dan suaminya kosong aje. Bila ditanya semua kata yang Ani akan balik ke Malaysia minggu depan.

Seminggu berlalu tapi kami masih jugak tak nampak batang hidung si ANi dan suaminya. Suatu petang yang sunyi. Alangkah terkejutnya kami bila jiran sebelah rumah Ani datang dan menyatakan bahawa Ani baru sahaja meninggal sebentar tadi kerana kemalangan. lebih mengejutkan kami bila kami difahamkan mereka dilanggar dipersimpangan jalan dan bekas makanan berisi cekodok berlimpangan di atas jalan.... Masyaallah terdetik di hati Mak Dara bahawa pastinya mereka dalam perjalanan ke rumah Mak Dara untuk menghantar cekodok kegemaran anak mak dara tu.. Masyaallah..... Air mata berjujuran jatuh di pipi Mak Dara dan Ibu. Kami terus bergegas ke rumahnya . Bertambah sedih bila melihat 2 mayat terkubur kaku di ruang tamu. Kami dinasihatkan supaya tidak membuka kain menutup wajah mayat kerana kecederaan mereka amat teruk. Mereka terus dikebumikan di tanah perkuburan Rawang..

Itu antara peristiwa yang takkan dapat mak dara lupakan. Marilah sama sama sedekahkan Al Fatihah kepada arwah ANi dan suaminya.. AL FATIHAH...

kepada yang nak join segmen En BEn ni sila klik di SINI atau di pic En Ben di atas .

Tuesday, March 1, 2011

YEAY!!!!! 400th Followers

Perghhh seronoknya Mak Dara hari ni.Maunya tak, Blog Bicara Mak Dara dah ada 400 followers!!! Mak Dara baru jer buka blog BICARA MAK DARA ni pada17hb Januari 2011 lepas dan hari ni 1.3.2011 mak dara dah ada 400 followers.. pergh!!! bagi uols maybe sikit tapi bagi Mak Dara kira banyak le tu bagi blog Mak Dara yang baru jer nak masuk sebulan lebih ni kan.

Mak Dara ingin mengucapkan jutaan terima kasih dan memberikan award kepada QAMARUL SAHID kerana telah menjadi 400th Followers di blog Bicara Mak Dara ini. Tks Qamarul!!



Tahniah dan terima kasih QAMARUL SAHID. Mohle menjenguk ke blognya beramai ramai @ http://qamaruluramaq.blogspot.com/


Siapa Minat Nak Berlakon??

Siapa Minat Nak Berlakon?? Mesti ramai yang minat kan.. Mak Dara dulu ader la sikit sikit try bidang ni masa belom kawen dulu. Tapi berhenti bila rasa bidang di belakang tabir macam tulis skrip lebih sesuai untuk Mak Dara.. Okey.. okey.. Mak Dara mengaku.. Mak Dara mengaku yang sebenarnya lepas kawen Mak Dara asyik produktif mengembangkan keluarga dan mengembangggggkan badan maka kerja dibelakang tabir lebih sesuai untu Mak Dara hahahaha...

Di sebabkan Mak Dara dalam bidang ni dan berkawan dengan ramai producer, dan juga production house maka Mak Dara taulah kalau kalau kawan kawan Mak Dara ni ada yang nak pakai pelakon atau tak untuk drama atau filem terbaru mereka. Jadi akhirnya Mak Dara pun bukak lah satu group di FB yang Mak Dara gelarkan CASTING. Tapi Mak Dara BUKAN Casting Agency k.. Mak Dara tolong ikhlas.. Mak Dara tak ambil sebarang fee atau benefit untuk setiap casting call yang Mak Dara war warkan di group CASTING Mak Dara tu.



Banyak jugak job job baru dan casting casting untuk drama dan filem ada di wall group CASTING tu.

Terbaru seorang rakan Mak Dara iaitu En Zaid Producer drama sitkom popular ALAMAK mencari pelakon. En Zaid ni sedang mencari casting untuk shooting ( sample episod promo TV). Minggu depan ,di Setiawangsa, KL . Beliau memerlukan crowd extra ramai2. Ini hanya demo episod, utk tunjuk kpd TV station, maka tiada bayaran akan diberi, tetapi makanan & minuman disediakan. Mereka yg berbakat & tunjuk komitment, akan dijemput berlakon nanti ( setelah rancangan diconfirm oleh TV ).Siapa minat terus saja msg ke inbox En Zaid @ http://www.facebook.com/alamak. tapi kalau tak boleh pm dia tru tulis kat wall Fb dia or senang add dia terus.. =)


En Zaid - ALAMAK

So sekarang Mak Dara nak war warkan pulak pada rakan rakan Blogger Mak Dara. Pada sesiapa yang berminat terus ke page En Zaid dan PM dia dan tanyakan pasal Casting ni ek.. Dan pada yang minat berlakon boleh le join group CASTING Mak Dara dan klik di SINI atau di logo diatas.

Semoga berjaya!!!



Holiday cara Mewah atau Backpacking

Semua orang suka pegi holiday kan.. Kalau tak dapat pegi jauh jauh atau ke luar negeri kat dalam negeri pun best aper.. Tapi bagaimana uols pegi holiday? Uols pergi dengan cara mewah ke like book flight, book hotel berbulan bintang atau uol gi dengan cara selamber atau dengan nama tepatnya Backpacking..


Actually dua dua pun ok what.. Tak kisah dengan cara apa sekali pun ada holiday yang penting.... kerjasama.. ehhh salah.. yang penting happy.. kannn..

Bagi Mak Dara memang kaki gila berjalan. Mak Dara dan suami boleh dikatakan gila Backpacking. Sampailah hubby Mak Dara tubuhkan Persatuan iaitu MALAYSIN BACKPACKERS CLUB dan alhamdullilah ROS pun dah luluskan..


Dari tarikh persatuan ni ditubuhkan sehingga sekarang alhamdullilah dah hampir 8,280 dah menjadi ahli persatuan ini. Banyak jugak aktiviti telah dianjurkan. Kira memang besttt dan sempoi..

Ahli Malaysia Backpackers Club bersama Makassar Backpackers Club


Ekspedisi Backpacking

Malaysian Backpackers Club @ JB (Mak Dara bertopi)

Malaysian Backpacker's Club @ Homestay Sekinchan


Malaysian Backpackers Club di dalam rancangan ALAHAI FauFau

MALAYSIAN BACKPACKERS CLUB ROCKS!!!


Malaysian Backpackers Club @ Sinar Harian

Selama terjebak dengan backpacking ni Mak dara dah ke Vietnam, Cambodia, Thailand, Indonesia dan baper tempat lagi.. Pendek kata memang seronok travel cara Backpacking ni . Duit pun save hehe Tapi tengok lah pulak dengan situasinya.

Macam kes Mak Dara, Mak dara akan backpacking jika hanya bersama dengan hubby. Tapi kalau nak bawak anak anak holiday sekali takkan nak backpacking jugak kan haha.. So tak kira macam mana cara anda berholiday asalkan selamat pergi dan selamat pulang cukup ler.. Yer tak =)

Bagi sesiapa yang suka backpacking tu kalau nak join MALAYSIAN BACKPACKERS CLUB sila le klik kat SINI yer..

Monday, February 28, 2011

Peserta GA Mak Dara yang Ke 100!!

Masa mula mula Mak Dara adakan GA Mak Dara ni pada 17 Feb lepas.. Dalam kepala otak Mak Dara pikir.. mintak mintak le ada orang join.. kalau dapat 10 penyertaan pun jadilah... Tapi Mak Dara betul betul terkejut dan tak sangka yang penyertaan tu dah meningkat kepada 100 penyertaan !! Syukur alhamdullilah.. Memang diluar jangkaan Mak Dara betul!

Peserta GA Mak Dara yang pertama ialah dari LEKAT LEKIT GURL STORY. Perghhhh masa dapat penyertaan pertama dari cik Suria Lekat Lekit Gurl ni Mak Dara dah rasa amat lega.. Ye lah mana kan tak.. Blog Mak Dara masa adakan GA ni baru jer umo sebulan time tu..



LEKAT LEKIT GURL STORY

Dan dari sehari ke sehari angka angka penyertaan makin naik. Syukur alhamdullilah memang Mak Dara betul betul tak sangka. Dan lebih mengejutkan Mak Dara bila angka penyertaan mencecah 100 pagi ni...

Penyertaan ke seratus GA Mak Dara ni datangnya dari seorang cikgu.. Chekgu Azrine. Cikgu Azrine ni seorang cikgu dan juga ibu kepada tiga Nur.. Comel comel puteri puterinya tu.


Chekgu Azrine

Ketika Mak Dara menulis post ni angka penyertaan dah menjadi 101 penyertaan. Di sini Mak Dara nak ambil kesempatan untuk mengucapkan ribuan terima kasih kepada setiap sorang dari anda yang menyertai GA Mak Dara ni tak kisah le yang nombor keberapa sekalipun. Terima kasih kerana sudi support blogger baru macam Mak Dara ni. Sama sama kita nantikan keputusan GA ini pada 4 March nanti ya.

Pada yang belum join MAK DARA 1st GA ni join lah yer.. Tarikh tutup 3 March.. Just klik di SINI untuk melihat dan mengushar GA Mak Dara tu ya =)

Untuk melihat SENARAI PENUH PENYERTAAN sila klik di SINI

Sunday, February 27, 2011

KOMPOM!! Zizan & Dira takeover MELODI dari Wahid dan Fara

KOMPOM!! Zizan & Dira takeover MELODI dari Wahid dan Fara mulai 3 April nanti.. maka tiada lagi Zazzzz atau Layannnn..



Mak dara yang beberapa kali dah jumpa dengan Zizan memang dapat rasakan bahawa Zizan dapat menjadi pengacara MELODI dengan baekkkkk... Lagak spontan dan idea idea lawak yang tidak slapstik dari Zizan pasti akan membawa satu kelainan kepada melodi.




tapi Mak Dara tak pasti pulak tentang Dira. Sebab rasanya dia belum pernah mengacara rancangan sebelum ni atau mak dara jer yang tak pernah tengok dia jadi pengacara.

Apa apapun mak dara nak ucapkan selamat jalan dan terima kasih kepada Wahid dan Fara Fauzana yang telah menceriakan setiap tengah hari Ahad mak dara dengan keletah mereka mengendalikan Melodi selama ni.


Pada Zizan dan Dira mak dara ucapkan all the best dan selamat maju jaya dalam mengendalikan MELODI.. Teruja melihat mereka pada 3 april nanti.

hanging out with hubby, Zizan Raja lawak and his friend,
our friend from Japan Mr Yukkun, my sister Iyanie
@ Croas Road - Concord Shah Alam =)


Hubby Mak Dara bersama Fara Fauzana


Dari kiri Zizan, Hubby Mak Dara dan PEngarah Jurey Rosli
@ Festival Filem Malaysia

Tapi mak Dara amat rindukan masa kak ogy jadi pengacara Melodi. for me she's the best!! =)

pertama kali mak dara berblogging guna henpon

mak dara sekarang tengah dok makan makan dekat george town white coffee sambil tunggu anak anak ke kelas piano kat wangsa walk mall. sambil duduk duduk ni tangan mula lah gatal nak bertenet tp lupa bawak lappy le pulak. plan b pakai henpon je le. memang dah selalu guna henfon utk bukak fb tp kali ni first time bukak blog guna hp. al maklum lah bila nak masuk usia senja dah jadi rabun . teringat lagi masa dulu kecik kecik selalu marah mak sebab banyak kali kena ajarkan cara utk buka video player . skrg dah kena ke batang hidung sendiri hahahaha. so ni adalah percubaan pertama mak dara berblogging dr henfon. harap harap blh publih hahahahaha

Mak Dara terjahhhhh Mat Gebu, Kasawari dan MeggiBoy!!!

Bila larut malam.. tarakucha.. tarakucha... suasana sepi.. tarakucha.. tarakucha... maunya tak sepi.. Keempat empat anak Mak Dara dah zzzzzzzzzzzzzzzzzz... hehe so baru lah boleh bukak blog dan melakukan aktiviti wajib Mak Dara setiap malam sebelum tido iaitu.. TERJAHHHHHH!! Bukan terjah macam abang rambut ketak tu.. Tapi dalam arti kata dunia blogging BW le hehe...

Akhirnya Mak Dara terjumpa dengan 3 blog yang amat menarik perhatian Mak Dara iaitu "BLOG MAT GEBU", "BLOG KASAWARI BEEP BEEP" dan "BLOG MEGGIBOY". Apa lagi Mak dara terus TERJAHHHH dan akhirnya Pollowwww...



Sebenarnya Blog MeggiBoy tu Blog anak teruna Mak Dara. Opkoz lah mak dara rasa menarik kan hehehe.. kisahnya siang tadi Mak Dara tolong anak teruna Mak Dara yang sorang tu Adza Danial haiqal buat blognya sendiri. Yang bestnya bila Mak Dara tanya dia apa nama dia nak taruk utk blognya.. Dia selamba jawap "taruk MeggiBoy lah Ma".. Kalau uols nak tahu.. Itu nama timbangan yang suami Mak Dara berikan pada putera sulong kami ni kerana dek dok makan meggi selalu sangat haha.. Maka lahirlah Blog MeggiBoy.. Kalau free free tu ushar ushar le ke blog anak teruna Mak dara tu yer.. Apalagi bila dah siap tadi Mak Dara pun terus le pollow blog dia.. Klick aje kat SINI atau kat logo dibawah =)


Blog MeggiBoy

Blog kedua Mak Dara Pollow ialah Blog Mat Gebu. Mak Dara ni actually mula blogging dr tahun 2009 lagi tapi tak pernah aktif. Macam hidup segan mati tak mahu. Tapi sejak sebulan setengah lepas Mak Dara mula aktif balik dan membuka blog baru iaitu Bicara Mak Dara. Dan sejak tu Mak dara kenai ramai blogger blogger baru dan lama. Lepas tu nama nama yang selalu Mak dara terserempak dalam kebanyakkan blog jiran tetangga Mak dara ialah...MAT GEBU.. Akhirnya malam ni Mak Dara terjahhh ke blognya . Perghhhh bestttt tu... Blog Mat Gebu ni penuh dengan resepi resepi woooo.. Orang orang hanya pakar memasak nasi putih, telur dadar dan meggi macam Mak dara ni memang teruja bila jumpa jumpa resepi resepi macam ni. Nak pulak tu setiap resepinya di letakkan sekali dengan gambor gambor makanan.. perghhh mmg cayalah abang Mat Gebu.. So apalagi Mak Dara pun pollowwww!!!! rasanya esok nak try masak resepi Nasi Goreng Ikan Kering. Sebab rasanya resepi tu agak mudah dan dapat menghindarkan Mak dara dari terbakarkan dapur umah Mak Dara hehehe.. So pada sesiapa yang suka memasak tu terjahh le ke dapur tanpa sempadan Mat Gebu ni ek atau klik di SINI atau di pic di bawah untuk langsung terus ke blog beliau =)

Blog Mat Gebu

Pastu jalan jalan lagi Mak dara terserempak dengan Blog Kasawari . Kasawari ni merupakan kawan Mak Dara.. Dia jugak ahli Malaysian Backpacker macam Mak Dara. memang bestt ke blog beliau dengan ceritanya tentang pengalamannya sebagai seorang blogger , tips tips untuk para blogger sampailah ceritanya mengenai kucing kesayangannya si Sheiro. Kompom mak Dara Pollow.

Blog Kasawari Beep Beep

Rasanya cukuplah untuk malam ni.. Esok malam Mak Dara kasi TERJAHHHHHHHHHH lagi ke blog blog yang lain pulak.. =)

Saturday, February 26, 2011

Apa Ada Dengan MEGGIBOY?



Apa Ada Dengan MEGGIBOY? Siapa tu MEGGIBOY? Anak sedara Rotiboy ke atau ada superpower macam superman tapi ada kuasa menggunakan meggi ke? hehehe sure korang tertanya tanyakan.. Siapalah geranggan MeggiBoy ni.

Sebenarnya MeggiBoy ni adalah nama panggilan suami Mak dara kepada anak sulung kami Adza Danial Haiqal atau nama pendeknya kami panggil Carl je. Carl merupakan anak sulung kepada 4 orang anak Mak Dara.

Adza Danial Haiqal (13thn)

Carl ni hari hari kalau nak bekfes sure nak pekena meggi. Walaupun dah puas dimarah ditegur dan dah ckp pasal effect makan meggi tp dia memang pemakan meggi yang amat tegar. Tapi alhamdullilah sejak dah masuk sekolah menengah ni dia kurang dah sikit makan Meggi tapi nama tu tetap melekat dengan dia haha.

carl ni Mak Dara tengok ada kecendurangan dalam bidang penulisan.. Maybe ada sikit turun Mak Dara dan suami. Dia selalu tulis gaya ala ala skrip di merata rata tempat. jadi Mak Dara suruh dia bukak blohnya sendiri so dia boleh tuliskan semua idea idea atau apa yang mahu dituliskan di dalam blognya tu maka lahirlah blog MEGGIBOY..

kalau sudi jenguklah ke blog anak teruna Mak Dara ni si MeggiBoy dan klik di SINI ya =)

AWAK TAK PERASAN KITE SEBAB AWAK PERASAN AWAK HENSEM

Setelah Mak Dara tulis lirik lagu "APA KAU RASA" & KEMBALILAH.. Tangan Mak Dara terus rasa gatal gatal.. Bukan gatal nak dapat duit hehe, tapi gatal nak menulis lirik lagu ketiga.. Nak dijadikan cerita, adik Mak Dara Edie ni memang seorang komposer lagu maka senang ler Mak dara collaborate dengan dia bikin lagu.

Merata Mak Dara mencari ilham untuk menulis lirik ketiga ni, Di George Town White Coffee Wangsa Walk, kat padang permainan, kat bilik termenung hehe last last tengah Mak Dara melepak menonton TV dengan family tiba tiba Adik bujang Mak Dara datang dengan mengenakan satu t shirt dengan satu slogan yang amat sempoi!!!! zazzzzz terus Mak Dara dapat idea..



Maka akhirnya lahirlah lirik lagu Mak Dara bertajuk "AWAK TAK PERASAN KITE SEBAB AWAK PERASAN AWAK HENSEM" hahaha panjang tak tajuk dia? Ikutkan hati Mak Dara nak kasi panjang lagi sampai boleh masuk ke Malaysian Book Of Record sebagai tajuk lagu paling panjang kat tanah malaya ni haha.. Tapi rasanya itu untuk next projek pulak.

muzik untuk lagu ni belom siap. Al maklumlah adik Mak Dara tu tengah sibuk dengan kejenyer. So korang layanzz le dulu lirik lagu nih.. Kalau dah siap lagunya nanti Mak Dara updatekan nanti.

AWAK TAK PERASAN KITE SEBAB AWAK PERASAN AWAK HENSEM

Setiap langkahmu mendapat perhatian
Setiap gayamu menjadi tiruan
muzik kegemaranmu menjadi siulan
tutur kata , perbuatanmu menjadi ikutan
Dirimu tak ubah seperti superstar

Sudah begitu lama aku meminati engkau
Sudah begitu lama aku gilakan kau
Kau buat aku menjadi sasau
Segala usaha ku cuba tuk dekatimu
Namun kau langsung tak perasaan kehadiranku
Diriku seolah halimunan bagimu

CHO#

Awak tak perasan kite
Sebab awak perasan awak macho
Awak tak perasan kite
Sebab awak perasan awak glamour
Awak tak perasan kite
Sebab awak perasan awak hensem

Teruskan dengan egomu
Teruskan dengan lagakmu
Teruslah rasa diri tu hensem
Rimas aku dengan lelaki perasan seperti mu


Lyric by : Adza Irda
Music by: Adza Edie
time: 12:39 pm
Date: 17.06.09
Copyright: Martias Entertainment


Friday, February 25, 2011

Misi Mencari ILHAM part 2

Hari kepala Mak Dara ada sikit fusing.. producer mintak sinopsis drama komedi sebanyak 13 episod.. Perghhhh komedi memang genre peberet Mak Dara.. Puas bukak semua folder sinopsis drama yang belum terjual.. Tapi sumernya macam tak baper bestt.. So Mak Dara ambik keputusan untuk buat satu sinopsis yang baru.. tapi apa ek...

Rasa macam nak buat komedi ala ala macam citer Zaharul VS Zarina atau Aidilfitri Di Bulan Syaaban ataupun Cuci Cuci Services Tapi bila pikir pikir balik nak buat satu cerita yang something new... Lain dari yang pernah Mak Dara tulis dulu...


Drama Aidilfitri Di Bulan Syaaban


Drama Zaharul VS Zarina


Drama Cuci Cuci Services

Hari tu Mak Dara menjalankan Misi mencari Ilham 1 masa nak cari idea untuk buat GA Mak Dara tu.. Sekarang misi Mencari ILHAM part 2 kini bermulaaaa!!!

Ilhammm!!!!! Di mana kau ILHAAAMMMMMMMM!!!!!!

Orang Melayu Bertatoo Salib


????????

Masyaallah... Memang terkejut Mak Dara semasa Mak Dara holiday ke S...... tempoh hari. Maunya tak. Mak Dara terserempak dengan dua orang melayu yang mengenakan salib. memang kompom diorang tu melayu..

Satu kes nampak di atas bas dimana wanita melayu tu pakai rantai bersalib bersama rakan rakannya. Malam pulak terserempak dengan seorang lagi remaja melayu tapi kali ni lagiiii dasyatttt.. Mak Dara terpaku bila terlihat betul betul dibelakang tengkuknya bertatookan Salib yang amat besar.. Kira penuh ler satu tengkuk belakang dia tu.



Mak Dara berjumpa dengan kawan mak dara yang merupakan orang tempatan di situ dan tanyakan hal ni. Dia kata kes macam tu memang banyak terjadi sejak kebelakangan ni dan ramai orang kita disana telah beralih agama. Terkejut beruk Mak Dara dibuatnya.

Hmm.. sebenarnya Mak Dara tak tahu samada nak tuliskan hal ni di blog atau tak sebab ya lah ini isu yang amat sensitif. Tapi apa yang Mak Dara tuliskan ni adalah dari pendapat Mak Dara aje.. takde kene mengena dengan yang hidup atau yang mati. tapi kalau entry kali ni panass sangat nanti Mak Dara removekan.

THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK