Tuesday, May 8, 2018

Che Su Md Alim Dalam Kenangan Al Fatihah 

Nenek saya, Che Su binti Md. Alim telah menghembuskan nafasnya yang terakhir dan telah kembali kerahmatullah pada 4:46 petang tadi di Hospital Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) pada usia 97 tahun.

Image may contain: one or more people, people standing and text
CHE SU BT MD ALIM
in loving memory
25 July 1920 - 6 May 2018

Image may contain: people smiling, one or more people and closeup

Thursday, April 19, 2018

Bajiwoa Studio Fotografi Termurah Di Shah Alam

Sejak dua menjak Mak Dara join FIT BOOTCAMP anjuran adik Mak Dara ni terasa badan ni ada selim skit... SIKITTTTT JERRRRR... Nak jadi bawah 60KG tu tak dapek la dik.. walaupun peha Mak Dara masih melimpah ruah ke kiri dan kanan tapi takdelah sampai dihalau dari mana mana pesen show lagi.. Oppsssss hahahaha.. Maka bila badan dah selim sikitttttt ni.. Teringin pulak nak tukor profile pic baru.. Profile picture yang lama tu nampak macam besor peti ais dua pintu.. Kali ni nampak macam peti ais satu pintu je.. Dok pulun dok selfie tapi tak cun.. Suruh anak anak ambik gambor kita.. Tau tau je lah.. Dengan kesan cap jarinya kat lense gambor pun jadi entah apa apa.. 

Satu hari Mak ke Shah alam ke rumah Ibu Mak Dara. Ngadulah kat adik . Dia boleh bantai gelakkan mak.. Hampehhh punya adik. Last sekali dia kata dekat rumah dia tak sampai 5 minit ada studio fotografi. Nama studio BAJIWOA STUDIO. Ahhh sudahhhhh nak shoot kat studio kompom mahal kata mak. Tapi adik Mak cakap studio tu servis TERMURAH di SHAH ALAM . Dan bila mana kau adalah seorang bernama wanita.. Tatkala mendengar perkataan MURAH kompom jiwa raga batin dan tulang rusuk kau bergetor dan meronta ronta nakkkkkkkkk punya... gitewwwww... Makanya terus mak minta adik Mak bawakan mak ke sana.

Sesampainya disana Mak bertemu dengan pemilik studio tu  Su Aziz .  Mak pun tanpa segan silu tanya pasal pakej termurah dia tu.. Mak aiiiii memang murah betullll.. Harga bermula dari RM100 jer uols... Tanpa berlengah mak terus minta dia shoot mak . Nasib baik dia tengah free time tu..Apa lagi terus le mak posing..

Image may contain: 1 person, standing


Image may contain: Adza Irdawati Adenan, smiling, standing

Image may contain: Adza Irdawati Adenan, standingImage may contain: Adza Irdawati Adenan, smiling, standing

Image may contain: Adza Irdawati Adenan, standing and shoesImage may contain: Adza Irdawati Adenan, smiling, standing

Fuhhhh terasa macam model dibuatnya.. Yang bestnya En Su Aziz tidak lokek dengan ilmu. Dia memberi tips tips untuk posing untuk mendapatkan hasil gambar yang terbaik. Siap dia ngajor macam mana nak buat posing kain "terbang" macam yang selalu retis dan model buat tu.. Fuhhhhh best betul .

     


Bila dah settle shoot tu sempat lah bersembang sebentar dengan Encik Su ni.. Walaupun kita datang nak shoot tapi semangat kepochi yang membara dalam diri Mak Dara ni membuak buak . maka akhirnya dia pun terjebak bila mak kata nak interbiew dia.. Ye lah nak tahu jugak kenapa pilih nama BAJIWOA STUDIO tu adakah kerana dia orang jawa ke orang nogori ke.. atau nama gabung gabung ke.. Nak tahu juga pakej pakej yang dia sediakan.. Biasalah orang budget budget wartawan pencen macam mak ni mesti nak banyak soal.. 


video interview Mak Dara bersama Su Aziz permilik Bajiwoa Studio

Memang sporting betul Encik Su Aziz ni boleh dia pun layanzzzkan je peel mak ni.. Dah habis interview baru dapat tahu rupanya studio ni banyak client dari pengusaha produk. Mostly produk pakaian dan produk kecantikkan. Dan lately katanya banyak orang ambik servis untuk shoot graduasi. Kata encik Sue lagi servis dia bukan setakat dalam studio je.. Outdoor pun ada.. untuk wedding ke , untuk nikah, akikah , newborn.. Eh boleh kata semua jenis fofotrafi pun encik Sue ambik lah senang cerita..

Dan akhirnyaaaaaaaa...... Profile pic Mak Dara berubah juaaaaaaaaaaaaaaaaa...

Image may contain: Adza Irdawati Adenan, smiling

Amacam ok takkkkkkk ok takkkkkkkkkk... Nampak kurussss sikit kan kan kan.. Ala iyakan dan layankannn je lah mak sesekali haha.. Memang bestttla shoot di BAJIWOA STUDIO ni.. DItambah pulak dengan keramahan pemiliknya Mak kasi 4 HA.. hehe ingat aku nora danish ka nak kasi Ha bagai ni kan hehehe.. 

Oklah pada yang nak cari stuio and nak yang murah tu bolehlah korang klik kat bawah

WEBSIDE
https://www.facebook.com/bajiwoastudio/

CALL / WHATSAPP
019426411

ALAMAT
No 40-1F Jalan Setia Perdana AY U13/AY 
Bandar Setia Alam

Shah Alam, Malaysia

EMAIL




THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ AXA AFFIN Life Insurance Malaysia

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK