Thursday, July 5, 2018

ZING+ RADIAN CLEASING FILM PENCUCI MUKA TISU NO1 DI MALAYSIA!

Wajah yang cantik memang menjadi idaman semua wanita. Ramai wanita yang sanggup membelanjakan duit yang banyak bagi mendapatkan produk kosmetik, make up yang berjenama dan mahal semata mata mahu kelihatanan cantik .

Namun berapa kerat sahaja antara kita tahu bahawa untuk kelihatan cantik tak semestinya wajah harus ditepek dengan barangan kosmetik berjenama, mahupun wajah ditutup dengan make up setebal 3-4 inci.. Cukup dengan mempunyai kulit yang sihat dan cantik. Kalau kulit dah cantik, kau tepek bedak sejuk saja pun kau tetap akan kelihatan syantekkkkk..

Tapi macam mana nak dapatkan kulit wajah yang cantik ?? Hakikatnya untuk memiliki kulit wajah cantik bersih bukanlah sesuatu perkara yang mustahil. Apa yang anda perlu lakukan adalah dengan sering mencuci wajah.  Jadi hari ni Mak Dara nak kenalkan anda dengan sebuah produk pencuci muka yang paling besttt dan sempoi.. Dan yang paling best amat amat amat "travel friendly" iaitu  ZING+ RADIAN CLEASING FILM 


Image may contain: grass and outdoor
ZING+ RADIAN CLEASING FILM 

Taraaaaaa... tengok packaging pun dah gempak kan..



Image may contain: grass and outdoor No automatic alt text available.
bahagian dalam ZING+ RADIAN CLEASING FILM

APA ITU ZING+ RADIAN CLEASING FILM?

-3-in-1 Facial Cleanser, Make Up Remover , Skin Care Formulation

- Pencuci Muka senipis FILM 0.1mm 
- Selembut Muka Bayi selepas setiap cucian
- Formulasi Tumbuhan Bunga serta Royal Jelly
- Kepingan FILM ciptaan terkini dan inovasi syarikat yang maju
- Mudah, Ringan dan Stylish!

No automatic alt text available.

BAHAN KANDUNGAN YANG TERDAPAT PADA 
ZING+ RADIAN CLEASING FILM 

Royal Jelly tulen yang dihasilkan dari madu lebah asliAustralia. Kajian saintifik telah menunjukkan bahawa royal jelly dapat membantudalam pembaharuan sel-sel kulit dan meningkatkan pengeluaran kolagen.

Image result for FREE ROYALTY Royal Jelly

Aloe Barbadensis tidak menyebabkankerengsaan dan alahan kulit dan sesuai digunakan untuk semua jenis kulit. Iajuga anti-radang, anti-mikroba, antioksidan, dan mampu melindungi kelembapankulit .

Image result for FREE ROYALTY AloeBarbadensis

Minyak Pati Mawar terkenalsebagai pelembab dan pemutih kulit yang dapat mengurangkan kedutan, jeragat,dan pigmentasi disamping memelihara keanjalan kulit .

Image result for Minyak Pati Mawar

Asid Sitrik mempunyai kesan luar biasa dalam memperbaikitekstur kulit. Selain itu, ia juga membantu menyingkirkan sel-sel kulit yangtelah mati, mengurangkan pigmentasi dan melembutkan epidermis, agar kulittampak lebih putih dan cerah.

Image result for FREE ROYALTY Asid Sitrik

Witch Hazel Plum adalah pembersih dantoner muka dari alam yang tidak mengakibatkan kerengsaan kulit. Ia mampumenghasilkan kulit yang lembut, licin dan bersinar. Kandungan astringensemulajadi dalam witch hazel plum dapat mengurangkan bengkak dibahagian bawahmata, mengecilkan dan mengetatkan liang pori-pori, serta membasmi masalahjerawat.

Image result for FREE ROYALTY Witch Hazel Plum

CARA MENGGUNAKAN ZING+ RADIAN CLEASING FILM 


No automatic alt text available.

  1. Keluarkan 1 – 3 keping filem pembersih muka ZING+ RADIAN CLEASING FILM dengan perlahan. Pastikan tangan anda kering apabila mengeluarkan filem tersebut.
  2. Cairkan filem pembersih muka secara lembut dengan air selama 3 saat
  3. Sapukan buih yang terhasil ke seluruh wajah dengan gerakan membulat
  4. Bilas seluruh wajah dengan air suam atau bersihkan dengan kapas muka


TESTIMONI PENGGUNA ZING+ RADIAN CLEASING FILM 




ZING+ RADIAN CLEASING FILM SESUAI UNTUK LELAKI DAN WANITA

No automatic alt text available.
for HIS (RADIANT MALE - HITAM - No Scent)

REVIEW ZING+ RADIAN CLEASING FILM DARI MAK DARA 

1. Pertama tama sekali.. First impression mak dara tatkala memegang kotak  ZING+ RADIAN CLEASING FILM ni.. I WAS SOOOO IMPRESSED.. Caantik gilaaa kot packagingnya. Nampak sangat ekslusif. Rasanya dia punya packaging setanding jenama yang branded.

2. Kepingan filemnya yang sangat nipis. I was so spectacle at first. Boleh ke bende kepingan yang senipis ni nak cuci my whole face? Tambah tambah pulak wajah Mak Dara yang gebu ni. Takut tak cukup 1-3 keping sekali cuci haha.. Tapi.... surprisingly memang BOLEH!!! ...

3. Sangat sangat mudah!!!! just keluarkan beberapa keping basahkan dan lepas dah cair tu cuci... simple gila.. Budak tadika pon boleh wei...

4. "TRAVEL FRIENDLY" . Yesss ni yang amat amat amat Mak Dara suka tentang ZING+ RADIAN CLEASING FILM . Maybe ada yang tahu bahawa Mak Dara selain dari menulis skrip drama TV sepenuh masa. Mak Dara juga merupakan President bagi sebuah group traveling iaitu group MALAYSIAN BACKPACKERS CLUB.. Maka traveling ni memang selalulah. Dan tiap kali nak travel jenuh nak membawa semua pencuci muka . Nak kena bawa cleanser la, toner la itu lah ini lah.. Tapi lepas ni tidak lagi.. Mak hanya perlu membawa ZING+ RADIAN CLEASING FILM dan SETTLE!!!!!

So pada anda yang nak dapatkan ZING+ RADIAN CLEASING FILM bolehlah hubungi orang dibawah...

Sila Hubungi :  
CJ Winners          019-7503887
Adrisha Affendi  012-6821248

Tapi mestilah anda nak tahu berapakah harga dan mas kahwin untuk ZING+ RADIAN CLEASING FILM.. Harganya ialah...

HARGA
1 Box Radian – 200films : RM 199 including postage toWest/East Msia (Newly Launched)
3 Box Radian – 600films : RM 471 including postage to WestMsia +RM 25 postage to East Msia

Jadi apa tunggu lagi.. Jom dapatkan ZING+ RADIAN CLEASING FILM beramai ramai...


Wednesday, July 4, 2018

Ultherapy, Rawatan Baru Dari Premier Clinic Bagi Mengencangkan Leher dan Kulit Wajah

Wanita dan kecantikkan memang tidak dapat dipisahkan. Terdapat pelbagai jenis rawatan kecantikkan yang ditawarkan kini. Namun kita harus lah memastikan setiap rawatan yang bakal kita lakukan adalah selamat dan berkesan. Dan sebelum melakukan sebarang rawatan kita harus buat sedikit penyelidikan tentang kaedah rawatan , keberkesanan dan sellidik juga tempat atau klinik yang menawarkan rawatan itu. Bila dah betul betul pasti maka teruskan niat anda untuk mendapatkan rawatan itu. Bagi Mak Dara, Mak telah memilih untuk melakukan RAWARAN ULTHERAPY .

Image may contain: 1 person, smiling, outdoor
Mak Dara di hadapan Premier Clinic cawangan TTDI


APAKAH RAWATAN ULTHERAPY?

Rawatan Ultherapy adalah satu-satunya rawatan yag diluluskan Pihak Pentadbiran Makanan Dan Ubat-Ubatan Amerika Syarikat (US FDA)  tanpa melibatkan sebarang pembedahan dan suntikan. Rawatan ini hanya menggunakan mesin khas dan berfungsi melalui gelombang bunyi ultrasound pada setiap lapisan kulit anda.


Image may contain: 1 person

SIAPA YANG SESUAI UNTUK MENJALANI RAWATAN ULTHERAPY INI?

Lazimnya, wanita berusia 30 tahun ke atas mula mengalami tanda seperti mata yang letih, lingkaran gelap kehitaman dan mempunyai kedutan pada bahagian kelopak mata. Untuk itu, rawatan Ultherapy sangat sesuai bagi membantu mengaktifkan kembali lapisan kolagen pada kelopak mata lalu menganjalkannya. Durasi rawatan  mengambil masa 10 hingga 15 minit. Kesannya boleh dilihat  seawal tiga bulan selepas rawatan dan kekal  sehingga 12 bulan, bergantung kepada penghasilan kolagen individu itu sendiri.

Dan Mak dara telah memilih PREMIER CLINIC cawangan Taman Tun Dr Ismail untuk menjalani rawatan  ULTHERAPY ini kerana PREMIER CLINIC telah di VOTED kan sebagai TOP 3 BEST AESTHETIC CLINIC di Malaysia !!! Kita harus memilih yang terbaik untuk diri kita . Dan ini pulak untuk kecantikkan wajah, harus lah lebih cerewet dan teliti .. Setuju tak?



Image may contain: 9 people, people smiling, people standing and indoor



BAGAIMANAKAH MASALAH INI DIRAWAT?
Ultrabunyi Tertumpu Keamatan Tinggi (HIFU) ialah teknik menegangkan dan meremajakan kulit. HIFU merangsang pengeluaran kolagen di dalam kulit melalui tenaga ultrabunyi. Ulthera adalah mesin yang pertama seumpamanya di pasaran. Mesin ini memberikan rawatan tanpa bedah untuk mencantikkan kulit. Mesin Ulthera yang digunakan oleh Klinik Premier merawat kulit yang menggeleber dan berkedut melalui proses bergelar Ultherapy.
Sebelum Mak menjalani sebarang rawatan. Mak Dara dibawa bertemu dengan Dr Kee untuk sesi consultation . 


sesi consultation bersama Dr Kee

Semasa sesi perundingan, doktor akan menentukan sama ada individu itu sesuai atau tidak untuk menjalani rawatan Ultherapy ini dan doktor juga akan membincangkan keraguan atau kebimbangan yang kita rasa.

Selepas selesai sesi consultation bersama Dr Kee dan setelah mengetahui dimana masalah yang harus dirawat dengan rawatan ULTHERAPY ni , Mak Dara dibawa untuk mengambil gambar . Ini bagi melihat kesan sebelum dan selepas rawatan. (before after picture) 


Image may contain: Adza Irdawati Adenan, text
(sesi mengaambil gambar before after picture) 

Setelah itu barulah Mak Dara dicucikan wajah dan kemudian masa untuk meletakkan krim kebas (numbing cream) di wajah.

sesi meletakkan krim kebas (numbing cream) di wajah

Antara perkara yang menarik tentang rawatan ULTHERAPY ni ialah ia adalah rawatan yang tidak perlu menjalani sebarang pembedahan atau sebarang suntikan. Dan yang paling bestnya rawatan ini tidak perlukan masa yang lama untuk baik. Kalau anda buat rawatan ni di sebelaah pagi.. dalam masa beberapa jam selepas itu anda dah boleh jalankan aktiviti anda seperti biasa. No Down Time kata omputih hehe . 

Ok setelah mak dara menjalani sesi perundingan , dah cuci wajah , dah ambik gambar , dah memakai krim kebas kini tiba masanya untuk mak dara menjalani RAWATAN ULTHERAPY.. Jeng jeng jeng nervousnya tak payah cakaplah.. Dalam kepala ingat "mesti sakit.." confirm sakit.." haha


 mak dara menjalani RAWATAN ULTHERAPY.

Seperti tak pecaya je. Rupanya takdelah sakit mana menjalani RAWATAN ULTHERAPY ni.. Buat penat je nervous nervous haha.. Macam mana nak describe pada anda ya.. Rasanya macam gigit semut dan panas sikit sikit je. Terima kasih kepada krim kebas hehe.

Tahukah anda ? Hanya satu sesi RAWATAN ULTHERAPY sahaja yang diperlukan untuk menegang dan meremajakan kulit. Anda mungkin dapat melihat perubahan pada kulit anda selepas menjalani rawatan, tetapi lazimnya hasil ini menjadi lebih nyata selepas 2-3 bulan.Ini memberi kolagen masa bertindak terhadap kulit, iaitu menegangkan kulit untuk mengurangkan kedut dan tanda penuaan pada bahagian yang dirawat.

Alhamdullilah akhirnya berjaya juga mak menjalani RAWATAN ULTHERAPY ni.. Tak sabar nak tengok kesannya dalam masa sebulan dua akan datang.. Harap harap lemak lemak degil di wajah, pipi dan terutama double chin tu berkurangan lah hendaknya... aamin insyaallah.

Image may contain: Adza Irdawati Adenan, closeup
ni namanya pose nak sorok double chin haha
harap harap lepas menjalani RAWATAN ULTHERAPY double chin ni kurang huhu

Macam mana? Korang pun nak buat rawatan ULTHERAPY ni? Bolehlah terus ke PREMIER CLINIC di cawangan cawangan seperti di bawah ya.

CAWANGAN TTDI:
31, JALAN WAN KADIR 2, TAMAN TUN DR ISMAIL,
60000 KUALA LUMPUR.
TEL: 012-6625453

CAWANGAN BANGSAR:
40, JALAN TELAWI, BANGSAR BARU,
59100 KUALA LUMPUR.
TEL: 012-6624278
CAWANGAN PUCHONG:
G-15, IOI BOULEVARD, JALAN KENARI 5, 
BANDAR PUCHONG JAYA, 47100 
PUCHONG, SELANGOR.
TEL: 016-7060101


THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ AXA AFFIN Life Insurance Malaysia

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK