Monday, April 30, 2012

Colour Block - Gaya Wanita Kini

As salam semua..
Hari ini mak dah bincangkan tentang fesyen yang bertemakan COLOUR BLOCK . TIDAK ramai yang berani memakai pakaian yang bertemakan color block. Pakaian color block adalah pakaian yang dipakai serentak seperti baju, skirt, kardigan, kasut, tudung dan sebagainya yang terdiri daripada pelbagai warna terang. Contohnya baju merah dipakai bersama skirt biru, kardigan ungu, kasut jingga dan tudung kuning. Beranikah anda?

Apabila bercakap mengenai color block, jangan bimbang mencampurkan warna-warna yang tidak sepadan bersama. Biru, hijau dan oren mungkin nampak seperti warna kombo yang tidak munasabah tetapi ia akan memberikan anda gaya color block yang sepadan. Sebenarnya menggayakan pakaian color block tidaklah susah malah sebenarnya cara ini akan lebih memudahkan kerana anda tidak perlu memadankan pakaian yang sama warna serentak. Anda juga dapat menjimatkan masa tatkala memilih pakaian sebelum keluar rumah.Mari lihat beberapa fesyen COLOUR BLOCK yang digayakan oleh teman blogger Mak Dara iaitu Amalina Zainal dan juga oleh D'ADZA BAND..

ayuuu Amalina mengenakan dress pink dan cardigan birunya tu kan

Cantik dan berani bukan mereka mengenakan pakaian yang bercampur warna sebegitu.. Anda tak nak cuba ke hehe.. Di sini mak berikan sedidkit tips aksesori dan penggayaan kasut yang sesuai untuk gaya ini ya..

Aksesori bersesuaian
Pakai aksesori yang ringkas sahaja atau aksesori stail gypsi atau 'tribe style' bagi pakaian kasual. Untuk ke pejabat atau majlis makan malam, memadai dengan tambahan aksesori yang berkonsepkan mutiara atau berlian supaya penampilan nampak lebih glamor.

Penggayaan kasut
Sesuai digayakan bersama stiletto, wedges atau jenis gladiator.

Sehingga bertemu di entry yang lain ya.. Sambil sambil tu Mak Dara nak minta tolong sikit boleh.. Klik la di SINI dan bantu Mak Dara ye pleaseeee sambil muncungkan bibir dan kempungkan pipi kasi nampak kiuttt hehehehe


Friday, April 27, 2012

AREA 27 Kebangaan Dato' Bernard Candran

Salam Dolls,

Sebut saja Dato' Bernard Chandran pasti semua orang kenal akan pereka pakaian terkenal lagi kacak ini kan, resume nya penuh dengan kejayaan yang pastinya banyak melonjak nama industri fesyen Malaysia ke persada dunia. Mungkin ramai yang tak tahu tapi Dato Bernard pernah menjadi juri jemputan dalam rancangan popular Britain Next Top Model, musim ke 6, episode ke 12 dimana top 3 model akan mengayakan fesyen rekaannya di London Fashion Weeks.

Awal minggu ini Dato Bernard telah turun padang sempena pembukaan rasmi butik pakaiannya yang dinamakan Area 27 di Bukit Bintang, ramai artis terkenal seperti Deborah Henry, Jehan Miskin, Debbie Goh, Joanne Rozario dan Dennis Lau  menghadiri majlis pembukaan tersebut

Ini adalah gambar-gambar sekitar majlis perlancaran tersebut yang Mak Dara perolehi daripada emmagem.com :







Mak Dara sendiri pun dah pasang niat siap bagitahu dengan somi mak lagi yang nak menjengah ke kedai Dato Bernard dalam masa terdekat, jadi sesiapa lagi yang berminat, pergilah ye ke Area 27, alamat penuhnya Lot D3, Basement Floor (Street Level) Block D, Fahrenheit 88, 179, Jalan Bukit Bintang, Kuala Lumpur. Kita support industri fesyen tempatan!!

Jangan lupa undi Mak Dara dalam DiGi WWWOW Award 2012 untuk kategori Nuffnang Fav Kay Poh : ikut saja link yang Mak Dara bagi dan ingat boleh buat 2 undian dengan acc FB serta Twitter : Bicara Mak Dara - Nuffnangs Fav Kay Poh

Thanks Dolls!

Thursday, April 26, 2012

Gaya Wanita Terkini : Masculine Looks

Salam Dolls,

Jika dalam entri yang lepas Mak Dara khabarkan  tentang style fesyen yang begitu kewanitaan High Waisted Long Skirt,  kali ini Mak Dara nak update korang tentang style fesyen terbaru 2012 yang kian panas, iaitu Masculine Looks dimana para wanita yang berani mengayakan blazer, kot dengan seluar slack.

Gaya ini bukan saja boleh digayakan ke pejabat, malahan boleh digayakan untuk berlibur di hujung minggu, acara rasmi, black tie dan banyak lagi. Mak Dara sudah lama nak tulis entri mengenai gaya Masculine Looks, sejak Mak Dara melihat artis jelita Nur Fazura mengayakannya dengan penuh class dengan sepatu tinggi dan seluar paras lutut yang melengkapkan gaya ini hingga dikatakan 'perfection'


Lihat saja ke bow tie, blazer sequins, pulled up hair, lipstick merah
memang jelita sekali, Mak Dara terpukau memandangnya..

Antara top 12 pilihan para editor majalah-majalah terkenal seperti Harpers Bazzar, Vouge untuk Spring 2012 adalah masculine looks ini, jadi apa salahnya jikalau mencuba gaya berani dan fashion forward ini korang.

 Nampak 'kerlassss' bukan gaya ini, bagi mereka yang berbadan 
besar juga boleh gayakannya cuma ingat perlu ada under garment @ gurdel


Halle Berry  juga tidak ketinggalan mengayakan gaya
 MasculineLooks baru-baru ini di tayangan perdana filem terbarunya di L.A

 Antara jenama-jenama pereka fesyen terkenal
 yang mengetengahkan gaya Masculine Looks di pentas peragaan mereka

Segak juga jika gaya Masculine Looks ini dikenakan
dengan tona warna Putih, bagi menambahkan keanggunan dan sifat feminin ke dalam gaya ini

Bagi mereka yang meminati gaya ini, boleh mix & match warna pilihan supaya nampak lebih ceria, warna yang sesuai untuk di 'mix & match' adalah seperti warna kuning & oren dengan kemeja dalam berwarna hitam, merah dan biru juga dengan tona kemeja yang gelap, dan sebagainya.

Di mana boleh dapatkan gaya ini, banyak.. Seperti di Zara Women, Ralph Lauren, dan di merata lagi, harga yang murah-murah juga banyak, cuma perlu bijak mencarinya.

Anda mempunyai pakaian gaya Masculine Looks? Jom hantarkan gambar anda mengayakannya ke Twitter Mak Dara @adzairdawati dengan hashtag #twitpicMD, boleh guna aplikasi dari twitpic, instagram, lockers, yfrog & sebagainya.

Jangan lupa tolong undi Mak Dara untuk DiGi WWWOW Awards 2012, kategori Fav Kay Poh. Tekan saja ke link ini.. Bicara Mak Dara - Fav Kay Poh


*semua gambar diatas adalah oleh GOOGLE. Terima kasih google (:


Eyraa Suhaimi #twitpicpilihanMD

Salam Dolls,

Bagi sesiapa yg ada follow entri-entri lama Mak Dara tahulah yang Mak Dara sekarang adakan segmen terbaru iaitu #twitpicMD. Dalam setiap entri Mak Dara akan datang Mak Dara akan fokuskan kepada satu trend fesyen terbaru pilihan Mak Dara dan sesiapa yang ada mencuba trend tersebut boleh hantarkan gambar-gambar mereka melalui twitter Mak Dara - @adzairdawati dengan hashtag #twitpicMD.

Rasanya Mak Dara blogger yang pertama buat segmen dan penyertaan dihantar melalui Twitter kot hehe.. Itu setahu mak dara le.. Tak tahu pulak kalau ada orang lain pun dah buat dulu..

Ok kali ini entri Mak Dara tentang fesyen terkini iaitu PINK LIPSTIC, Lipstik berwarna pink atau merah jambu kini menjadi trend terbaru musim bunga 2012 !! Tahun-tahun lalu warna merah dan nude sering menjuarai pilihan para pereka fesyen sebagai warna bibir model-model mereka, kini warna PINK muncul sebagai pendahulu..  Mak Dara ada meminta kepada pembaca blog mak sekiranya mereka ada gambar yang mengenakan lipstik supaya tweetkan gambar mereka itu ke twitter mak @adzairdawati dan mak terima banyak #twitpicMD yang cun-cun dan di sini Mak Dara masukkan gambar pilihan Mak Dara..


Terima kasih kepada adik Eyraa Suhaimi yang sudi join segmen twitpicpilihanMD ini ya.. Memang kena sangat warna lipstik itu dengan adik Eyraa!!! Ayuuuuuuu bebenor hehe.. Ok dah alang alang ada di sini moh le kita terjah ke blog adik Eyraa ni di SINI jommmm...

Rasanya nanti Mak Dara nak buat untuk fesyen lelaki pula.. tungguuuuuuuu.... by the way.. sayang sayang mak semua dah buat senaman belum hari ini? Apa kata kita buat senaman jari dengan klik di SINI untuk vote mak dara bolehhhhh hehehe tankiuuuu




Wednesday, April 25, 2012

ANTM Musim Ke-18 Kembali..

Salam Dolls,

Mak Dara betul-betul excited sejak buka Channel StarWorld 711 (astro) hari tu, dan disiarkan iklan untuk musim terbaru America Next Top Model.. Wuhuuu..!! Jadi, Mak Dara pun duduk terpacak depan TV bila start saja siaran ANTM sebentar tadi, lepas ni setiap malam rabu Mak Dara confirm akan sibuk, sibuk tongok TV. Lol.



Baru saja beberapa hari lepas Tyra Banks keluarkan kenyataan yang pada musim yang akan datang cycle 19, Nigel Barker, Miss J, Mr J, semuanya diberhentikan. Menang Mak Dara sedih marah, tak puas hati tapi kadang-kadang perubahan perlu dilakukan untuk lebih maju ke depan kan lagipun mesti dah kaya lah dapat kontrak untuk 18 cycle dah kan. hehe

Untuk musim yang terbaru ni, 6 orang model 'All Star' daripada musim-musim lepas Britian Next Top Model kembali  berentap bersama 6 orang model baru america, agak-agaknya Tyra Banks cuba naikkan rating dengan ajak orang Britain tengok sama cycle terbaru ANTM, macam mana rancangan-rancangan realiti Malaysia selalu buatlah kan.. (wink wink)


Nama-nama perserta bagi cycle 18 adalah, Laura, AzMarie, Eboni, Kyle, Mariah, Candace, Seymone, Louise, Annaliese, Catherine, Sophie, Ashley, Alisha, Jasmia & Laura.

Hadiah yang bakal dibawa pulang oleh pemenang pula adalah seperti, Kontrak Peragaan dengan LA Model & NY Model, Menjadi tetamu koresponden di rancangan popular US, EXTRA. Fesyen Spread dlm Vouge Italia, muka hadapan serta spread dalam Beauty In Vouge. IT, Spokeperson / model untuk minyak wangi keluaran ANTM berjenama Dream Come True, termasuk merakamkan satu single musik yang akan diterbitkan oleh CBS Records, dan yang terakhir kontrak bernilai USD 100,000 dengan Cover Girl
Hadiah yang ditawarkan memanglah hebat, kalau lah Malaysia pun ada Malaysian Next Top Model apa jenis hadiahlah yang ditawarkan ye? Insya Allah yang hebat-hebat tambahan kalau pengacara dia model Melayu, Raja Azura ataupun Amber Chia (walaupun BM dia kurang baik tapi english dia bagus) semua pasti menonton bukan..

Jikalau korang pun gila tengok ANTM macam Mak Dara, bolehlah hantar aktiviti korang yang ada kena mengena dengan ANTM spt tengok rancangannya, browse tentangnya, dan sebagainya bolehlah rakamkan aksi korang dan hantarkan gambarnya ke twitter Mak Dara iaitu @adzairdawati dengan hashtag #twitpicMD

Plus, jangan lupa undi Mak Dara dalam DiGi WWWOW Award 2012 dalam kategori Nuffnang Fav Kay Poh, boleh dapat 2 undi kalau korang guna acc FB & Twitter.. follow link ini ya.. Bicara Mak Dara - Nuffnang Fav Kay Poh

Thanks Dolls!

*pic oleh google

DKNY : Design Pakaian Untuk Wanita Berbadan Besar?

Salam Dolls,

Korang mesti ada terfikir kan model-model dalam magazine advertisment ataupun iklan komersil untuk jenama terkenal DKNY mestilah yang kurus-kurus, supermodel looks, senang nak cerita tubuh badan yang hanya beberapa peratus wanita Asia miliki.. Badan macam Mak Dara ni, memang susah nak cari baju tapi berita gembira untuk semua wanita yang berbadan besar dan teringin mengayakan jenama pakaian yang agak mahal seperti DKNY kerana kini ia telahpun mempunyai line untuk plus size women bagi Musim Bunga 2012..

Jom Mak Dara bagi sedikit sebanyak gambar dari koleksi terbaru Plus Size Women DKNY Spring 2012 :


Mak Dara paling suka blaus ini, tips penting dimana jikalau seseorang yang berbadan besar itu memakai kemeja / baju dengan 2 tona yang berbeza boleh membawa ilusi yang bandannya lebih panjang dan yang penting mestilah 'flowing' kemeja itu..

Cardigan yang besar juga penting bagi setiap wanita yang berbadan besar
hal ini kerana cardigan ini dapat membantu menutup bahagian perut mahupun dada yang besar
tapi perlu ingat, potongan cardigan ini mestilah yang sesuai jangan terlalu straigh / plain saja ya


Cantik-cantik bukan... Harapan Mak Dara, untuk peniaga-peniaga di Sungai Wang ataupun Times Square itu nanti tolonglah jual pakaian-pakaian yang dalam saiz lebih besar supaya wanita macam Mak Dara yang plus size ini boleh lah shopping dengan lebih senang hati dan tak over budget, hehe.

Bergaya ikut trend bukanlah hanya untuk wanita yang berbadan ramping saja, jadi jikalau anda berbadan besar dan bergaya serta confidence, jangan lupa hantarkan gambar anda ke twitter Mak dara iaitu @adzairdawati dengan hashtag #twitpicMD dan Mak Dara dengan besar hati akan masukkan gambar-gambar anda ke entri akan datang..

Jangan lupa undi Mak Dara setiap hari untuk DiGi WWWOW Awards 2012, untuk kategori Fav Kay Poh. tekan saja ke link ini Bicara mak Dara - Fav Kay Poh



Lakonan Mak Dara Dalam VCD OK

Salam duhai teman..
waduh semalam hampir tiga jam lebih mak dara uploadkan sebuah VCD bertajuk OK ke laman youtube Mak Dara . Drama OK ni adalah hasil skrip Mak Dara semasa Mak Dara bekerja menjadi penulis skrip di syarikat Gitu Gitu Sdn Bhd milik Abang Saiful Apek, 7 tahun lalu.. Di samping bekerja sebagai penulis skrip group Mak Dara D'ADZA juga jadi salah satu kumpulan/Band dibawah nanungan Abang Saiful.. Dan Abang Saiful akhirnya nak shoot semua teman dibawah naungan syarikatnya iaitu Yassin, Abg Bob Kuman, CD NAZ termasuklah D'ADZA untuk berlakon dalam drama terbitannya maka lahirlah OK...


Nak ke tengok lakonan Mak? nak ke? Jangan menyesal cik Salmah hehehe... hehehehe segannnnyeeeer..

Iyanie(baju merah) dan Mak Dara dalam satu babak dalam "OK"
 D'ADZA bersama Apek - dalam salah satu babak "OK"
Lakonan CD NAz, Saiful APek, Yassin dan Bob Kuman dalam salah satu babak "OK"
Haaaa memang sesuailah kan mak berlakon dengan watak sebagao seorang yang gemuk dan low self esteem kan.. Ok ni hanyalah PART 1 dari cerita ini.. Sekarang mak sedang upload part 2 pula.. tungguuuu 

Alang alang dah berada di sini sudilah kiranya mengundi Mak Dara setiap hari untuk Digi Woww Award 2012 bermula sekarang hingga 13 Mei untuk NuffNang Top Fav Kay Poh ( link ) Digi Woww Awards Nuff Nang Fav Kay Poh undian anda amat berharga bagi makkkk =)

Tuesday, April 24, 2012

Gaya Fesyen Terkini - High Waisted Long Skirt

Salam Dolls,

Hari ini Mak Dara nak share salah satu style fesyen popular beberapa tahun lepas yang kembali menjadi popular pada Musim Luruh 2012. Ianya kegilaan kaum wanita tanpa mengira saiz badan, bertudung ataupun tidak. Apa lagi kalau bukan fesyen memakai skirt labuh di atas paras pinggang, personally Mak Dara belum lagi ada kesempatan nak cuba style ini disebabkan masalah perutku yang amat 'seksa'. LOL. Tapi Mak Dara memang suka sangat melihat kaum wanita lain memakai gaya ini, ia sopan dan yang lagi penting, menambahkan ketinggian seseorang wanita hal ini disebabkan skirt yang dikenakan dari atas paras pinggang memberikan ilusi yang seseorang itu lebih tinggi, dan bagi mereka yang ada masalah perut buncit seperti Mak Dara ini, jangan lupa kenakan gurdel / under garment / spandex yang boleh bantu mem'flat'kan bahagian-bahagian yang tak flat, hehe.

Contoh-contoh gaya High Waisted Long Skirt yang dikenakan adalah seperti berikut.. Boleh cuba-cuba ikut gaya mereka ini.

 Bagi yang meminati gaya Hippi Chic boleh kenakan dengan topi fendora yang boleh
menambahkan karekter menawan bagi si pemakainya

 Untuk yang tidak bertudung dan berani boleh gayakan high waisted long skirt
bersama singlet dan aksesori rantai yang menarik, dan jangan lupa 
kenakan bersama kasut tinggi kegemaran anda

 Dan bagi yang bertudung seperti Mak Dara bolehlah gayakan high waisted long skirt
bersama kemeja pilihan dan tudung yang boleh dikenakan pelbagai gaya

 Najwa Latif juga bijak gayakan trend terkini
dengan pilihan warna blaus dari tona warna yang sama.
Gambar dari Google

Menarik bukan gaya terkini High Waisted Long Skirt, banyak dijual di kedai-kedai pakaian, dari harga yang murah seperti di kedai RM20-30 di Sg Wang & Times Square hinggalah di kedai lebih berjenama seperti Variante (Pavillion), Cotton On, Forever 21 & banyak lagi..

Jangan lupa sertai segmen Mak Dara melalui akaun twitter anda dan twit gambar terbaik anda mengayakan fesyen skirt labuh ini ya, ke @adzairdawati dengan hashtag #twitpicMD 

Plus, sudilah kiranya mengundi Mak Dara setiap hari untuk Digi Woww Award 2012 bermula sekarang hingga 13 Mei untuk NuffNang Top Fav Kay Poh ( link ) Digi Woww Awards Nuff Nang Fav Kay Poh 

Bloglist WWWOW


 Assalammualaikum duhai teman.. Waduhhh hujan lebat sungguh malam ini kan .. Namun dalam hujan hujan pun bahang DiGi WWWOW AWARD semakin membara.. Sesi undi mengundi.. promot mempromosi berlangsung dengan ganaz oleh semua yang menyertai contest ini sejak pagi tadi.. Syabas Mak Dara ucapkan kepada yang menyertai Digi WWWOW pada tahun ini.. Rasanya persaingan sangat sengit pada tahun ini berbanding dari tahun lepas kan... Bagus.. persaingan sihat namanya tu kan.. 

Namun dalam bersaing,, jangan lupa untuk saling bantu membantu.. Pada tahun ni mak nak vote rakan rakan mak setiap hari.. (termasuk blog mak juga lah kan hehe) Dan mereka yang akan mak undi setiap hari dah pun mak masukkan dalam Bloglist WWWOW di side bar mak itu.. bukan apa senang sikit nak vote nanti.. klik klik aje dan terus vote tak perlu le tercari cari lagi kan.. Dan peserta yang akan dan pasti mak vote setiap hari adalah seperti dibawah...

Bloglist WWWOW
1) http://bit.ly/J524dI (Ida Fave Kay Poh)
2) http://bit.ly/Jk2e5D (Ida Funniest Video Of The Year)
3) http://bit.ly/JuqByC (Yazz Social Media Gathering)
4) http://bit.ly/JqgR9L (Eqal- Under 15)
5) http://bit.ly/IkYAIk (Bella- Under 15)
6) http://bit.ly/I56loc (Mia Blogger Of The Year)
7) http://bit.ly/IjCLsc (Eqba- Blogger Of The Yearl)
8) http://bit.ly/IjCTIj (Ben - Blogger Of The Year)
9) http://bit.ly/JMdTXD (Feroz-Most Inspiring For Good Award)
10) http://bit.ly/IjIjmo (Misz Mirror- Fave Makan Makan Expert)
 


Monday, April 23, 2012

LELAKI dan PINK. Macho Ape...

Assalammualaikum.. 
Merah jambu atau PINK memang sangat sinonim bagi kaum perempuan . Dah di tune di kepala bila sebut warna pink ini pasti otak membayangkan ciri ala ala gegurl gitu kan.. Namun bagi Mak Dara.. LELAKI DAN PINK macho ape.... Jom lihat gambar gambar MEN IN PINK ok..

somi mak dara, Martias mengenakan kemeja Pink =)
adik ipor mak dara Amrizal mengenakan baju melayu pink
 

“Seorang lelaki yang memakai warna merah jambu menunjukkan dia seorang berkeyakinan dan berani kerana memakai ton warna yang sering dilabel feminin,” kata Stan Williams, pengarah Maxim, sebuah majalah gaya hidup lelaki.Keberanian seorang lelaki itu mengenakan warna pink itu sendiri sudah menunjukkan kejantanannya.. Keyakinan yang tinggi tanpa mempedulikan soal lain patut dijadikan contoh untuk lelaki di luar sana mendapat keyakinan yang tinggi..So kepada kaum adam di luar sana tak perlu le segan segan lagi untuk mengenakan pakaian dan busana yang bertema warnakan PINK ok..

*Terima kasih kepada semua yg membenarkan Mak Dara kidnap pic2 anda untuk dimasukkan dalam entry ini ya.. Pada sesiapa yang ada gambar anda dalam busana atau fesyen terkini sila emailkan pada mak dara di mrs_martias@yahoo.com ye. Kalau sesuai mak akan masukkan gambar anda dalam entry mak yang akan datang..

PILIHLAH DAKU..

Pilihlah daku... jadi temanmu.. hehe Assalammualaikum duhai teman pepagi ni asyik teringat lagu allahyarham Latif Ibrahim aje.. Ok.. Bahang DiGi WWWOW AWARD kini mulai membara apabila sesi mengundi telah bermula pagi tadi.. Jadiiiii.. Bapak bapak, ibuk ibuk.. semua yang ada di sini.. Mak Dara nak minta tolong vote untuk mak dara dalam kategori Nuffnang Fave Kay Poh pweaseeee sambil kembungkan pipi dan muncungkan mulut kasi nampak kiut sikit hehe. Cara caranya mudah aje.. 

1) KLIK BANNER DI BAWAH


2) LEPAS ITU KLIK


3) Anda akan diminta untuk login acc FACEBOOK anda 
kemudian tekan VOTE.

Mak Dara amat amat berharap anda dapat membantu untuk mengundi Mak Dara kalau boleh setiap hari dari 23hb April hingga 13hb Mei 2012.. Itupun kalau sudi.. kalau tak sudi vote setiap hari...everyday pun takpe hahaha.. Pada yang telah buat entry untuk tolong promote vote utk mak jutaan terima kasih.. Mak akan masukkan anda dalam bloglist mak dan juga akan promote blog anda ye.. Bagi yang nak bertukar vote boleh je.. sila tinggalkan link url vote anda di komen box di bawah ye..Muahhh sayanggggg ketat ketat..


Saturday, April 21, 2012

#twitpicpilihanMD - Myravea Blogger Ayu

Salam Dolls,

Bagi sesiapa yg ada follow entri-entri lama Mak Dara tahulah yang Mak Dara sekarang adakan segmen terbaru iaitu #twitpicMD. Besttt jugak tau buat segmen dan peserta join segmen ni melalui TWITTER.. Rasanya ini yang pertama kali dibuat kot sebab tak de pun tengok blogger blogger lain yang buat hehe.. Jutaan terima kasih kepada sifu Mak Dara iaitu Adza Emie dengan idea bernas dia tu.. Its briliant.. Pada entri Mak Dara tentang fesyen terkini iaitu jaket, Mak Dara ada terima banyak #twitpicMD yang cun-cun dan di sini Mak Dara masukkan #twitpicpilihanMD yang datangnya dari seorang blogger yang muda, ayu dan gojes lagi hebat iaitu Myra Vea


Terima kasih Myravea kerana sudi support  segmen Mak Dara ni ye.. Terharuuuuu sangat sangat.. Apa yang boleh Mak Dara katakan tentang jaket dan fesyen Myra ialah ia sangat terkini dan moden.. Jaket yang dikenakan bersesuaian dengan gaya dan penampilan Myra yang berhijab. Sangattttt ayuuuuuuuuuu...

Terima kasih kepada semua yang sudi join segmen terbaru Mak Dara ini ya.. Dan bagi sesiapa yang belum join, jomlah hantarkan gambar anda bergaya dengan fesyen terkini ke #twitpicMD ya. Yang terpilih akan mak masukkan dalam blog mak asap =)

Alang alang sedang baca entry ini jom kita terjah ramai ramai ke Blog Myravea jom @ http://myravea.blogspot.com/


Friday, April 20, 2012

Fesyen Terkini dan Terpanas Oleh J-LO

Salam Dolls,

Kebanyakkan anda mungkin perasan tak dengan entry Mak Dara yang sejak kebelakangan ni berunsurkan fesyen kan.. Hehe saja nak beralih angin kejap boleh kan.. So Mak dara nak kupas tentang fesyen atau trend bak kata omputih "Whats hots and whats not".. Tak kiralah trend fesyen di dalam atau luar negara mak nak share bersama anda..

Maka rasanya sesuai untuk mak Mak Dara bincangkan tentang baju yang dipakai oleh Jeniffer Lopez di American Idol semalam. Terpukau sekejab bila buka TV untuk menonton rancangan kegemaran Mak Dara itu semalam apabila melihat J-Lo keluar pakai baju yang va va voom...


Kompom menangis Marc Antony tengok gambar ex wife dia ni, hehe, tapi J-Lo skrg tengah panas bercinta dengan back up dancer dia.. Downgrade bagi Mak Dara lah, hehe..


Untuk pengetahuan anda semua J-Lo pakai baju Hervé Léger by Max Azria Spring 2012 dress. Hots from the runway.. Khabarnya trend seperti ini tengah HOT di America sekarang.. Mak Dara lebih suka baju ini digayakan oleh JLo berbanding model ni. Bagi anda yang berkenan untuk gayakan baju ni boleh check it out dekat kedai BCBG / Max Azaria di Suria KLCC ataupun Pavillion.

Tapi rasanya artis luar negara sesuai le dengan fesyen ni kan.. Orang timur macam kita ni rasanya banyak lagi fesyen fesyen yang lain yang jauh lebih sesuai dengan gaya ni kan kan kan hehehe

Stay tuned for more info on the latest fashion, do & dont's and much more from me, Mak Dara. Pada anda yang ada picture yang mengenakan fesyen terkini yang stylo milo bolehlah twitpic / instagram / yfrog / etc gambar anda ke twitter mak dara iaitu @adzairdawati dengan hashtag #twitpicMD Gambar terpilih akan Mak Dara masukkan ke entri special #twitpicMD.


Thursday, April 19, 2012

#twitpicpilihanMD

Salam Dolls,

Bagi sesiapa yg ada follow entri-entri lama Mak Dara tahulah yang Mak Dara sekarang adakan segmen terbaru iaitu #twitpicMD. Dalam setiap entri Mak Dara akan datang Mak Dara akan fokuskan kepada satu trend fesyen terbaru pilihan Mak Dara dan sesiapa yang ada mencuba trend tersebut boleh hantarkan gambar-gambar mereka melalui twitter Mak Dara - @adzairdawati dengan hashtag #twitpicMD

Pada entri Mak Dara tentang fesyen terkini iaitu jaket, Mak Dara ada terima banyak #twitpicMD yang cun-cun dan di sini Mak Dara masukkan 2 gambar pilihan Mak Dara..

Mak Dara suka sangat jaket hijau ni.. Dibeli dkt Sunway Piramid RM78


Jaket sama dengan Mak Dara.. Dibeli di Cotton On Pavillion RM149

Terima kasih kepada semua yang sudi join segmen terbaru Mak Dara ini ya.. Dan bagi sesiapa yang belum join, jomlah hantarkan gambar anda bergaya ke #twitpicMD ya. Boleh hantar gambar anda gayakan jaket kegemaran dan lipstick pink.. 

Stay tuned for more trendy fashion tips, do & dont's from Mak Dara.


Gaya Si Teruna


Salam.. Kali ini Mak Dara nak menampilkan Gaya si teruna.. Siapakah si teruna itu? Anak teruna Mak Dara le si ADZA DANIAL HAIQAL hehe.. Mari kita lihat gayanya bila lensa kamera diarahkan kepadanya..

  
 

Amboiiii sakan kan anak teruna mak sorang ni bila suruh bergaya hehe.. Umor Carl baru 14 tahun.. Tapi sejak dua menjak ni tup tup tumbesarannya menjadi berlipat lipat kali ganda.. Saiz kasut pun dah lebih besar dari papanya.. Somi mak bersaiz 8 dan Carl saiz 10 jadi tak boleh le pinjam kasut papanya tu.. Tapi baju dan seluar sama saiz haha..

Tujuan utama mak tangkap gambarnya tu pertama untuk tukar header di blognya tu.. Ye lah dia masuk DiGi WWWOW Award category under Astro Top Online Over-Achiever Under 15 tapi header blognya sebijik macam header blog mak ni.. Tak percaya boleh klik di SINI.. Kan sebijik tuuu dah nampak tuaaa sangat pulak karang kan.. so nanti akan pilih pilih mana yang sesuai untuk jadikan header blog baru untuknya.. Bagi sesuai dengan umur dia tu kan..

Ok lah alang alang di sini moh le layan video promo si teruna mak dara sempena pencalonannya dalam DiGi WWWOW AWARD tu ya =)


THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ AXA AFFIN Life Insurance Malaysia

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK